Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Preşcolarii din Cugir s-au pregătit sufleteşte pentru Sărbătorile Pascale

Publicat

Paştele sau sărbătoarea Învierii Mântuitorului este evenimentul pe care copiii Grădiniţei cu program normal nr. 5 Cugir, ca de altfel, toţi copiii îl aşteaptă cu mare bucurie. Dorinţa acestora de a afla cât mai multe lucruri despre sărbătoare a fost punctul de plecare în iniţierea unui proiect tematic derulat pe o perioadă de două săptămâni.
„De obicei, în fiecare an, sărbătoarea Paştelui ocupă locul central, iar copiii o îndrăgesc, pentru că acum vine iepuraşul cu daruri şi ouă roşii. Activităţile planificate în cadrul acestui proiect, adaptate nivelului de înţelegere a copilului, formează în sufletul acestuia impresii, deprinderi de conduită şi sentimente, cu ajutorul cărora să devină o persoană deschisă comuniunii cu Dumnezeu şi cu semenii. Implicarea copiilor în derularea acestui proiect conduce la conştientizarea faptului că tradiţiile trebuiesc păstrate aşa cum au fost moştenite şi apoi transmise mai departe”, a spus educatoarea Elisabeta Bîrloncea, una dintre iniţiatoarele programului cu preşcolarii.

După crearea centrului tematic în sala de grupă, cu ajutorul copiilor şi al părinţilor, cu aspecte specifice acestei sărbători, preşcolarii grupelor mari şi pregătitoare, conduşi de educatoarele Eleonora Ţenea şi Elisabeta Bîrloncea au mers la Catedrala din oraş unde au primit Sfânta împărtăşanie. Cu acest prilej, preotul paroh Mircea Giurgea le-a explicat copiilor semnificaţia religioasă a sărbătoririi Paştelui, faptul că Învierea este, de fapt, biruinţa definitivă a vieţii asupra morţii, încercând astfel să sădească în sufletele lor iubire pentru Dumnezeu şi semeni.

Totodată, de remarcat este faptul că, în toate activităţile derulate în aceste două săptămâni, copiii s-au implicat cu multă dăruire şi pricepere, confecţionând coşuleţe, suporturi pentru ouă, felicitări, decorând ouă, colorând iepuraşi şi alte imagini sugestive.

Evaluarea proiectului a avut loc în această săptămână, când preşcolarii grupei pregătitoare, conduşi de educatoarea Elisabeta Bîrloncea au prezentat în faţa părinţilor un spectacol constând într-o scenetă de Florii şi dansuri populare din Ardeal.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax