Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Preşedinta CSM, Alina Nicoleta Ghica, la Alba Iulia. Participă la şedinţa de bilanţ a judecătorilor de la Curtea de Apel din municipiu

Publicat

Miercuri, 22 februarie, Curtea de Apel Alba Iulia prezintă Bilanţul activităţii desfăşurate în cursul anului 2011 în cadrul Adunării generale a judecătorilor organizată la sediul acestei instanţe, cu participarea judecătorilor din circumscripţia Curţii de apel.

La şedinţa de bilanţ participă şi preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Alina Nicoleta Ghica.

Reamintim că aceasta a fost aleasă în funcţia de preşedinte CSM  în ianuarie 2012, urmând să desfăşoare un mandat de un an, ce nu poate fi reînnoit. Alina Ghica are 36 de ani şi a fost procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, apoi judecător la aceeaşi instanţă.

Consiliul Superior al Magistraturii este format din 14 magistraţi (9 judecători şi 5 procurori) aleşi în adunările generale ale magistraţilor şi validaţi de Senatul României. De asemenea, în CSM sunt şi 2 reprezentanţi ai societăţii civile, aleşi de Senat, dar şi 3 membri de drept, respectiv preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ministrul Justiţiei şi procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele şi vicepreşedintele sunt aleşi dintre cei 14 magistraţi, iar, dacă preşedintele este judecător, vicepreşedintele trebuie să fie procuror.

sursa foto: avocatura.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax