Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Președintele AEP: Nu toţi competitorii pot cere rambursarea cheltuielilor de campanie. Reguli noi pentru alegerile locale

Publicat

sectie de votare

sectie de votare Nu toți competitorii electorali pot solicita rambursarea cheltuielile de campanie, a transmis președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Marie Pătru, pentru Agerpres. Potrivit acesteia, în campania electorală pentru alegerile locale din acest an, sunt interzise bannerele, mesh-urile, dar și o serie de alte modalități de publicitate electorală.

Președintele AEP a transmis, într-un interviu acordat Agerpres, că nu toți competitorii electorali pot solicita rambursarea cheltuielilor de campanie, ci doar aceia care au obținut minimum 3% din voturile valabil exprimate la nivel național.

Ana Maria Pătru a explicat care sunt condițiile în care competitorilor electorali li se rambursează cheltuielile din campanie și sancțiunile pe care aceștia le suportă dacă nu respectă legea.

Potrivit acesteia, „în termen de 30 de zile de la data alegerilor, mandatarii financiari depun la AEP cererea de rambursare a cheltuielilor efectuate de formațiunile politice și candidații independenți, precum și documentele justificative. Dar nu toți competitorii electorali pot solicita rambursarea cheltuielilor de campanie, ci doar aceia care au obținut minimum 3% din voturile valabil exprimate la nivel național. Dacă au atins acest prag doar într-o circumscripție electorală, li se vor rambursa doar cheltuielile efectuate în respectiva circumscripție. AEP verifică legalitatea încasărilor și a plăților efectuate și emite decizie de rambursare, dar numai dacă au fost respectate prevederile legale”.

De asemenea, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) nu va returna cheltuielile de campanie dacă:

– au fost depășite plafoanele maxime ale cheltuielilor stabilite conform legii;

– au fost utilizate alte surse de finanțare decât cele permise de lege;

– nu au fost respectate destinațiile cheltuielilor electorale sau ponderile acestora din totalul cheltuielilor electorale;

– au fost depuse documente incomplete sau care conțin erori.

Ana Maria Pătru a mai explicat că, în campania electorală pentru alegerile locale din acest an, sunt interzise bannerele, mesh-urile, dar și o serie de alte modalități de publicitate electorală. În schimb, printre materialele permise se numără afișele, care trebuie să respecte anumite dimensiuni.

sursa: agerpres.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax