Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Președintele Aktor, constructorul lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda: La toamnă se va circula între Alba Iulia și Aiud

Publicat

Noul președinte al grupului grec Aktor, constructorul lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, Christos Panagiotopoulos, a dat asigurări într-un interviu că „în toamna acestui an se va circula pe această autostradă în totalitate”. 

Conform ultimei situații a proiectelor de infrastructură, stadiul fizic al lucrărilor pe lotul II al A10, aflat între Alba Iulia și Aiud, este de 83 % iar stadiul financiar este de 73,70 %. De asemenea, finalizarea lucrărilor este estimată pentru luna iunie, iar deschiderea circulației în luna august. 

Potrivit CNAIR, contractul de proiectare și execuție are înregistrate întârzieri majore, datorate slabei mobilizări a constructorului din anii anteriori, dar și din prezent, datorită lipsei resurselor financiare proprii pentru susținerea șantierului. De asemenea, pe rolul instanțelor se află două dosare privind contestații ale unor executări silite pentru imobile necesare execuției lucrărilor.

„Știu că prioritatea Aktor este Sebeș – Turda Lotul 2, știu foarte multe detalii despre acest proiect și vă pot asigura că în toamna acestui an se va circula pe această autostradă în totalitate și doresc să îmi cer scuze în numele Aktor tuturor românilor care stau în trafic mai ales în zona Teiuș și le promit că în câteva luni se va circula pe această autostradă”, a explicat Christos Panagiotopoulos într-un interviu acordat pentru publicația Lumea Infrastructurii.

Președintele Aktor susține că a avut întâlniri cu reprezentanții Guvernului responsabili de infrastructură și cu factorii de decizie, pe care i-a asigurat că va susține și va debloca „tot ceeac e în trecut nu a funcționat” și că se va urmări personal evoluția tuturor șantierelor.

„La ultima Adunare Generală a acționarilor din luna aprilie s-a hotărât mărirea capitalului cu 120 milioane de euro, parte din această sumă se va îndrepta către România tocmai a pentru a putea susține ceea ce ne dorim, și anume performanța și livrarea de proiecte, nu doar vorbe. (…)

Vă spun acestea strict pentru a întări faptul că tratăm România cu maximă importanță și vreau să vă promit că pe lângă tot ceea ce facem, pe lângă locurile noi de muncă pe care le creem începând cu anul acesta în noile proiecte, peste 500 locuri de muncă, vom finaliza Sebeș Turda și anul acesta se va circula pe această autostradă”, a mai precizat Christos Panagiotopoulos.

sursa: infrapress.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 26.05.2021 at 16:24

    Zice, ca nu-l doare gura .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax