Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Președintele american, Joe Biden, nominalizează prima femeie ambasador al SUA în România. Cine este Kathleen Ann Kavalec

Publicat

Președintele american Joe Biden și-a anunțat vineri intenția de a o nominaliza pe Kathleen Ann Kavalec pentru funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în România, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Kathleen Kavalec, diplomat cu experiență, este secretar adjunct al Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentului de Stat american, din 2015, potrivit CV-ului prezentat pe site-ul Departamentului de Stat.

Înainate de aceasta, a fost directoarea Oficiului pentru cu Rusia (2014 -2015) și adjunct al Misiunii SUA pe lângă UNESCO de la Paris (2010-2013).

Este prima femeie trimisă de Statele Unite ambasador în România.

Potrivit CV-ului, vorbește limba română, spaniolă, portugheză, franceză și rusă.

Ea mai fost ofițer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev și ofițer politic la Ambasada SUA din Moscova (de două ori).

Printre celelalte misiuni ale lui Kavalec în străinătate se numără cea de ofițer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București, România, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev, Ucraina, precum și ofițer politic la Ambasada SUA din Moscova, Rusia, de două ori.

La Washington, a fost ofițer de management legislativ în cadrul Biroului pentru afaceri legislative și director al Unității economice din cadrul Biroului coordonatorului pentru asistență pentru noile state independente.

Originară din California, Kavalec a obținut o diplomă în științe politice la Universitatea California din Berkeley și un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C.

Kathleen Ann Kavalec este căsătorită și are 3 copii.

sursa: Mediafax, osce.org,  sursa foto: osce.org

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax