Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Președintele ANAF: La două luni arestez doi-trei angajaţi, pentru că iau şpagă în continuare. Trebuie să îi eliminăm pe rând

Publicat

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, a explicat în cadrul unei conferințe că angajaţii mai puţin oneşti, care iau „şpagă în continuare” aruncă o anatemă asupra unei întregi instituţii, iar aceştia trebuie eliminaţi pe rând.

„Sunt aproximativ 20.000 de angajaţi. Poate că sunt şi mai mulţi. Este o armată de oameni. Nu ai cum să nu ai şi oameni mai puţin buni. Nu ai cum să nu ai şi oameni mai puţin oneşti. Nu ai cum să nu ai şi oameni mai puţin implicaţi şi cu care din păcate se loveşte un contribuabil în cazul meu sau cineva şi care prin atitudinea unei singure persoane poate să arunce o anatemă asupra unei întregi instituţii.

Cum la fel, şi eu recunosc, tot la două luni arestez doi – trei, pentru că iau şpagă în continuare. Nu înţeleg că trebuie să se oprească. (…) Colaborăm cu toate instituţiile abilitate, trebuie să îi eliminăm pe rând. Cum îi prindem cum îi executăm. Este ruşinos. Şi eu văd că peste două zile, iar vor fi doi săltaţi, dar nu am ce face”, a spus Lucian Heiuş, la conferinţa „Navigating the Digital Frontier: Entrepreneurship, Politics, and Strategy”.

Lucian Heiuș a afirmat că educaţia financiară joacă un rol important, mai ales că 20% din încasările lunare se fac „cu plăsuţa”, deşi agenţii pot face plăţi în cont.

„Încă merge agentul economic sau persoana fizică autorizată cu banii într-o plăsuţă şi îi depune la Trezorerie.

20% în condiţiile în care discutăm să zicem de o medie lunară de încasări de 32 de miliarde de lei. 20% la 32 de miliarde de lei înseamnă aproape un miliard şi jumătate de euro, rotund, dacă nu mai mult, care se plăteşte încă de agenţii economici cash în condiţiile în care de cel puţin 7 – 8 ani poţi să plăteşti prin cont bancar.

Am introdus, eram eu director la Timişoara, eram prima trezorerie care a pus POS la fiecare ghişeu”, a mai spus şeful Fiscului, Lucian Heiuş.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cetateanul

    vineri, 05.05.2023 at 08:04

    Doar asa se pot ascunde banii murdari, la Stat. La banca trebuie sa declari provenienta lor si raspunzi daca nu e asa.
    Banii aia provin din savarsirea unor fapte ……..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax