Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Președintele ANI vrea schimbarea legislației: Aleșii locali găsiți incompatibili nu pot fi, în prezent, revocați din funcție

Publicat

Președintele Agenției Naționale de Integritate vrea schimbarea legislației ce reglementează conflictul de interese și incompatibilitățile. Horia Georgescu susține că, în prezent, în cazul parlamentarilor și aleșilor locali aflați în conflict de interese, nu există sancțiune de revocare din funcție și că această problemă trebuie remediată imediat.

Am discutat cu parlamentarii despre problematica referitoare la conflictul de interese și al incompatibilităților. E o situație concretă, în cazul unui conflict de interese rămas definitiv nu există sancțiune de revocare din funcție prevăzută de lege, iar acest lucru trebuie corectat rapid. Din punctul nostru de vedere au fost identificate multe probleme în cadrul legislației privind conflictul de interese, care și-a atins limita. Știţi foarte bine ce se întâmplă în cadrul comunităților locale, știţi foarte bine ce se întâmplă în cazul fondurilor europene, unde programele sunt blocate din cauza acestui fenomen, e un fenomen de masă care trebuie rapid corectat legislativ pentru că altă soluție nu există”, a spus Horia Georgescu.

Președintele ANI a informat că este stabilită formarea unui grup de lucru la nivel de subcomisie la Camera Deputaților care vor corecta legislația din domeniu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax