Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Președintele ANPC: De la începutul anului, nu am primit nicio sesizare privind calitatea produselor românești

Publicat

marius dunca presedinte ANPC Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Marius Dunca, a afirmat joi, la Poiana Brașov, la conferința Meat&Milk, că, de la începutul anului, instituția nu a primit nicio sesizare privind calitatea produselor românești.

„De la începutul anului, nu am primit nicio sesizare la ANPC din partea consumatorilor privind calitatea produselor românești, ceea ce înseamnă că reușim să respectăm legislația în vigoare. Cu toții suntem consumatori, indiferent ce calitate și ce funcții avem. Sunt convins că, prin comunicare, conștientizare, putem să revenim la ideea de respect pentru consumator, ceea ce echivalează cu ideea de respect pentru țară. Aș vrea să înțeleagă și marii retaileri acest lucru — și observ că o mare parte dintre directorii marilor retaileri sunt români — să înțeleagă că trebuie să promoveze produsele românești”, a subliniat președintele ANPC.

El le-a adresat invitația celor prezenți la conferință — fermieri, producători și procesatori din domeniile lapte și carne — să apeleze la specialiștii instituției oricând și în orice problemă, inclusiv cele de ordin legislativ.

„Veniți înainte, nu după ce venim în control. Vreau să înțelegem că eticheta este interfața dintre consumator și operatorul economic. De aceea foarte multe amenzi date la supermarketuri și hipermarketuri au fost pentru practicile comerciale incorecte. Trebuie să mai avem niște discuții privind campaniile de soldări, promoții, să fim mai atenți să nu mai ducem în eroare consumatorii. Dacă punem lacătul pe business-urile dumneavoastră, dacă nu mai plătiți taxe și impozite, o să mai rămână vreo doi-trei pe la ANPC care își vor da amenzi între ei. Nu asta se dorește”, a explicat Marius Dunca.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax