Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Președintele ANRE: Scăderea prețului la curent electric va fi de 5-6 la sută pentru populație, de la 1 ianuarie 2016

Publicat

contor curent

contor curentTarifele de distribuție a energiei electrice vor scădea cu 8-10 la sută de la începutul anului, iar reducerea prețului la curent electric va fi de 5-6 la sută pentru populație, de la 1 ianuarie 2016, a declarat, joi, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileț.

„De la 1 ianuarie tarifele de energie vor scădea proporțional cu scăderea tarifelor de distribuție din cadrul prețului final. Tariful de distribuție va scădea cu un procent între 8 și 10%, de asemenea va scădea bonusul de cogenerare cu 4%. Aceste elemente vor aduce o scădere finală a prețului de 5-6% începând cu 1 ianuarie”, a spus Havrileț, la cea de-a 25-a ediție a Conferințelor Focus Energetic.

La gaze naturale, reducerea prețului de producție va fi de 10% de la 1 iulie 2016 dar se va resimți pentru consumatorii industriali, respectiv de 5-6%, iar la nivelul consumatorului casnic calendarul de liberalizare a prețului va aduce o nouă majorare, de 6 lei pe MWh.

De asemenea, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Emil Calotă, a afirmat că se așteaptă o reducere a prețurilor individuale pentru cei 38 de producători de energie termică și că scăderea va fi în medie cu 4%, la care se vor aplica tarifele de transport și distribuție precum și elementele de subvenționare pe care fiecare consiliu municipal le stabilește prin hotărâre fiind determinat astfel prețul final de facturare. Calotă a precizat că în cazul Bucureștiului reducerea va fi de 3,5%, iar la Craiova de 3,12%.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax