Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Preşedintele BNS, Dumitru Costin, prezent la „Caravana Carierei”, la Cugir. Elevii de clasa a XII-a sunt consiliaţi să-şi aleagă specializarea în funcţie de personalitate


Publicat

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin a deschis, joi, seminariile din cadrul „Caravanei carierei” de la Cugir. Elevii de la Colegiul „David Prodan” sunt consiliaţi să se orienteze în carieră în funcţie de personalitatea pe care o au şi sunt sprijiniţi să obţină competenţele necesare.

Joi, încă de la primele ore, elevii au fost prezenţi în cortul special amenajat pentru desfăşurarea activităţilor de consiliere în carieră. Preşedintele BNS, Dumitru Costin, i-a pus în temă pe elevi despre subiectele care vor fi abordate în seminariile de joi şi vineri, de experţii proiectului „Caravana Carierei”. Elevii de clasa a XII-a au fost consiliaţi la clasă, iar cei din clasele IX-XI au putut participa la activităţile desfăşurate în cortul amenajat în acest scop, în curtea interioară a Colegiului „David Prodan”.

În cadrul seminarilor organizate de reprezentanţii proiectului se desfăşoară activităţi în care  experţii implicaţi îi instruiesc pe liceeni în ceea ce priveşte modalitaţile cele mai eficiente de alegere a unei cariere, paşii ce trebuie urmaţi, precum şi „ajustarea” visurilor şi planurilor la cererile reale ale pieţei muncii. Seminariile sunt susţinute de profesori de la Universitatea Româno-Germană din Sibiu si de către reprezentanţii unor firme de succes din ţară, dar şi din Grecia.

„Înainte de toate, încercăm ca, în două zile, dar şi după plecarea noastră, să aducem tinerii la un nivel de cunoştinţe minime şi utile pentru a traversa  cât mai bine acest moment delicat de trecerea lor de la şcoală la viaţa activă de pe piaţa muncii. Din păcate, şcoala română nu le oferă aceste competenţe, nu pentru că nu ar vrea profesorii, ci pentru că sistemul de învăţământ este construit strâmb si asta se vede în principal în modul în care tinerii reuşesc să facă saltul către piaţa muncii. Nu întâmplător România are una dintre cele mai ridicate rate ale şomajului în rândul tinerilor, tocmai din cauza acestui grad de instabilitate existent la nivelul unor posibile decizii pe care le iau tinerii singuri, cu familia sau profesorii… Noi îi putem ajuta prin a-i orienta pe cei care doresc să-şi continue studiile pe acea zonă universitară care, la sfârşitul absolvirii, le poate da şi o satisfacţie, pentru a nu reîntregi  rândul tinerilor absolvenţi de studii superioare fără loc de muncă. Iar celor care vor să vină pe piaţa muncii le punem la dispoziţie mai multe lucruri: accesul la programe de formare profesională, programe care pot dura de la 2 luni la 6 luni în diverse domenii”, a declarat preşedintele BNS, Dumitru Costin, pentru Alba24.

În cadrul acestor întâlniri, elevii vor afla ce tip de personalitate au şi ce meserie li s-ar potrivi: „Noi suntem de la Universitatea Româno-Germană din Sibiu şi parteneri în acest proiect. Scopul nostru este să consiliem elevii claselor a XII-a prin seminarii de conştientizare şi aplicare a unor chestionare, urmând ca, la finalul acestui demers, să identificăm tipul de personalitate a elevului din punct de vedere al orientării lui spre o meserie pe care să o facă mai uşor”,  a declarat Gabriel Giurea, expert în cadrul proiectului.

Tinerii care vor participa la seminarii vor susţine, vineri, teste cu întrebări din informaţiile prezentate. Vor fi oferite premii pentru 25 de elevi selectaţi, ce constau în notebook-uri şi un abonament de internet pe un an.
Proiectul „Caravana Carierei” este implementat de  Blocul Naţional Sindical în parteneriat cu Universitatea Româno-Germană din Sibiu, SC „Technical Training” SRL şi „Mesogeiako Szmvouleftiko Szstema” SA din Grecia.

Caravana va continua în alte locaţii din ţară, până la jumătatea anului 2013. BNS  şi partenerii săi şi-au propus să consilieze minim 3.500 de elevi pentru a le facilita accesul pe piaţa muncii şi a-i ajuta să urmeze cariera pe care şi-o doresc.

 Ionela MARAȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul anunță joi Planul Național de Redesare și Reziliență: cum vor fi cheltuite cele 30 de miliarde de euro de la UE

Publicat

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi prezentat public joi de către Guvern.

„Este un plan amplu şi vom avea peste 30 de miliarde de euro din fonduri europene pentru a finanţa măsurile din acest plan. Este o măsură foarte largă care se referă şi la reforme, şi la măsuri de infrastructură şi la multe sectoare care trebuie să fie şi modernizate, dar şi redresate”, declara, la sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele Klaus Iohannis.

El menţiona că, după prezentare, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi dezbătut public „pentru a putea îngloba toate opiniile care sunt pertinente”.

Ulterior, planul va fi prezentat la Bruxelles şi anul viitor va începe finanţarea.

Evenimentul de lansare va avea loc joi seara, la el urmând să participe prim-ministrul Ludovic Orban şi membrii Guvernului.

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

MESAJE de Sfântul Stelian. Ce nume sunt sărbătorite astăzi. Semnificațiile zilei în care este pomenit ocrotitorul copiilor

Publicat

Pe 26 noiembrie, credincioșii îl pomenesc pe Sfântul Stelian, cunoscut și ca ocrotitorul copiilor.

Sfântul Stelian s-a născut în secolul al VI-lea, la Adrianopolis, în provincia Paflagonia din Asia Mică (pe teritoriul Turciei de astăzi), într-o familie foarte bogată.

A donat averea săracilor și s-a făcut monah, retrăgându-se în pustiu, într-o peșteră, unde primea hrană de la îngeri.

A primit darul tămăduirii, adică darul de a vindeca de diverse boli.

”Într-o zi, a venit in popor o boală aducătoare de moarte și mureau într-una pruncii, iar părinții rămâneau fără de copii. Știind mai mulți de nevoitorul și pustnicul Stelian, au început a-l lua mijlocitor înaintea lui Dumnezeu, pentru vindecarea copiilor. Maicile care s-au rugat Sfântului Stelian au dobândit alți prunci, iar pruncii bolnavi au fost tămăduiți.

Sfântul Cuvios Stelian Paflagonul este pictat în mod obișnuit cu un copil în brațe, pentru neobosita sa misiune de a-i apăra pe cei mici, ajutându-i în mod special pe copiii bolnavi”, scrie crestinortodox.ro.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Stelian

Stelian; Steliana; Stela.

Semnificația numelui

Stelian provine din cuvântul grecesc „stylos”, care înseamnă „stâlp”. Numele „Stela” înseamnă “stea, astru”.

Numele grecesc „Stylianos” își are originea în viața unui pustnic creștin, Simion, care a trăit în secolul al V-lea d.Hr și care și-a petrecut viața în vârful unui stâlp.

Mesaje de Sfântul Stelian

  • Sfântul căruia îi purtați numele să vă ocrotească în fiecare zi, să vă aducă liniște și pace și să nu lase ca speranța să se stingă din suflet. La mulți ani cu împliniri și momente frumoase în viitor!
  • La mulți ani! Sfântul Stelian să te călăuzească mereu!
  • Ne gândim cu toții la tine și, pentru ca astăzi este o zi specială, îți uram un sincer „La mulți ani”!
  • La mulţi ani cu lumină, pace și binecuvântare!
  • Astăzi este o zi specială pentru tine. La mulți ani! Să ai parte doar de fericire, iar drumul vieții să te poarte acolo unde îți dorești
  • Cu ocazia zilei tale onomastice iti doresc sa ai parte numai de lucruri bune: sanatate, iubire, bucurii si momente frumoasa alaturi de cei dragi. La multi ani!
  • Dorințele să devina realitate, sperantele să devină împliniri și orice cădere un pas înainte. La multi ani!
  • Cu ocazia sărbătorii de astăzi, primiți un călduros „La mulți ani”! Să aveți parte de multa sănătate, multe realizări si tot ce va doriți, alături cei dragi!
  • Redescoperă sentimentele sincere ce ți se adăpostesc în suflet, fii mai bun cu cei ce au nevoie de dragoste și sprijin. La mulți ani! 

Un cer albastru fără nori

În calea ta sa fie

Să ai în viață numai flori

Noroc și bucurie!

La Mulți Ani!

surse: crestinortodox.ro, libertatea.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 4.800 de persoane verificate la intrările și ieșirile din localitățile carantinate din Alba. Valoarea amenzilor aplicate

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au continuat și controalele pe timp de noapte și s-a acționat în filtre amplasate la intrarea în/ ieșirea din cele 6 localități carantinate.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 239 de polițiști și polițiști locali, alături de lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 45 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 419 mijloace de transport, din care 57 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 7.895 de persoane.

Echipele de control au depistat și sancționat 116 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 73 care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 4.250 lei.

În filtrele constituite la intrările / ieșirile celor 6 localități carantinate (Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud) precum și pe raza acestora au acționat 169 de forțe de ordine care au controlat 4.874 de persoane și 3.557 de autovehicule.

Au fost depistate și sancționate 106 persoane care nu au putut justifica motivul deplasării, în conformitate cu noile restricții de circulație.

Scopul controalelor este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus, iar cu sprijinul cetățenilor sperăm ca la finalul celor două săptămâni pentru care a fost instituită carantinarea, acesta să fie îndeplinit.

Pentru verificarea motivului deplasării persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Declarația poate fi prezentată în format letric (suport hârtie) sau pe un dispozitiv electronic.

Cetățenii pot prezenta și o declarație scrisă de mână, dar care să cuprindă mențiunile anterioare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, urmărit internațional pentru furt în Germania, prins de polițiștii de la IPJ Alba

Publicat

mascati, politie

Un tânăr de 21 de ani, din Alba Iulia, căutat de autoritățile din Germania, a fost reținut de polițiști. Acesta era urmărit, la nivel internațional și este posesor al unui mandat european de arestare, pentru infracțiuni de furt.

Potrivit IPJ Alba, la data de 25 noiembrie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba l-au identificat, pe raza municipiului Alba Iulia, pe un tânăr de 21 de ani, din Alba Iulia, posesor al unui mandat european de arestare, emis de către autoritățile judiciare din Germania, pentru săvârșirea de infracțiuni de furt.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care l-a reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața magistraților Curții de Apel Alba Iuia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate