Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Preşedintele BNS, Dumitru Costin, prezent la „Caravana Carierei”, la Cugir. Elevii de clasa a XII-a sunt consiliaţi să-şi aleagă specializarea în funcţie de personalitate

Publicat

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin a deschis, joi, seminariile din cadrul „Caravanei carierei” de la Cugir. Elevii de la Colegiul „David Prodan” sunt consiliaţi să se orienteze în carieră în funcţie de personalitatea pe care o au şi sunt sprijiniţi să obţină competenţele necesare.

Joi, încă de la primele ore, elevii au fost prezenţi în cortul special amenajat pentru desfăşurarea activităţilor de consiliere în carieră. Preşedintele BNS, Dumitru Costin, i-a pus în temă pe elevi despre subiectele care vor fi abordate în seminariile de joi şi vineri, de experţii proiectului „Caravana Carierei”. Elevii de clasa a XII-a au fost consiliaţi la clasă, iar cei din clasele IX-XI au putut participa la activităţile desfăşurate în cortul amenajat în acest scop, în curtea interioară a Colegiului „David Prodan”.

În cadrul seminarilor organizate de reprezentanţii proiectului se desfăşoară activităţi în care  experţii implicaţi îi instruiesc pe liceeni în ceea ce priveşte modalitaţile cele mai eficiente de alegere a unei cariere, paşii ce trebuie urmaţi, precum şi „ajustarea” visurilor şi planurilor la cererile reale ale pieţei muncii. Seminariile sunt susţinute de profesori de la Universitatea Româno-Germană din Sibiu si de către reprezentanţii unor firme de succes din ţară, dar şi din Grecia.

„Înainte de toate, încercăm ca, în două zile, dar şi după plecarea noastră, să aducem tinerii la un nivel de cunoştinţe minime şi utile pentru a traversa  cât mai bine acest moment delicat de trecerea lor de la şcoală la viaţa activă de pe piaţa muncii. Din păcate, şcoala română nu le oferă aceste competenţe, nu pentru că nu ar vrea profesorii, ci pentru că sistemul de învăţământ este construit strâmb si asta se vede în principal în modul în care tinerii reuşesc să facă saltul către piaţa muncii. Nu întâmplător România are una dintre cele mai ridicate rate ale şomajului în rândul tinerilor, tocmai din cauza acestui grad de instabilitate existent la nivelul unor posibile decizii pe care le iau tinerii singuri, cu familia sau profesorii… Noi îi putem ajuta prin a-i orienta pe cei care doresc să-şi continue studiile pe acea zonă universitară care, la sfârşitul absolvirii, le poate da şi o satisfacţie, pentru a nu reîntregi  rândul tinerilor absolvenţi de studii superioare fără loc de muncă. Iar celor care vor să vină pe piaţa muncii le punem la dispoziţie mai multe lucruri: accesul la programe de formare profesională, programe care pot dura de la 2 luni la 6 luni în diverse domenii”, a declarat preşedintele BNS, Dumitru Costin, pentru Alba24.

În cadrul acestor întâlniri, elevii vor afla ce tip de personalitate au şi ce meserie li s-ar potrivi: „Noi suntem de la Universitatea Româno-Germană din Sibiu şi parteneri în acest proiect. Scopul nostru este să consiliem elevii claselor a XII-a prin seminarii de conştientizare şi aplicare a unor chestionare, urmând ca, la finalul acestui demers, să identificăm tipul de personalitate a elevului din punct de vedere al orientării lui spre o meserie pe care să o facă mai uşor”,  a declarat Gabriel Giurea, expert în cadrul proiectului.

Tinerii care vor participa la seminarii vor susţine, vineri, teste cu întrebări din informaţiile prezentate. Vor fi oferite premii pentru 25 de elevi selectaţi, ce constau în notebook-uri şi un abonament de internet pe un an.
Proiectul „Caravana Carierei” este implementat de  Blocul Naţional Sindical în parteneriat cu Universitatea Româno-Germană din Sibiu, SC „Technical Training” SRL şi „Mesogeiako Szmvouleftiko Szstema” SA din Grecia.

Caravana va continua în alte locaţii din ţară, până la jumătatea anului 2013. BNS  şi partenerii săi şi-au propus să consilieze minim 3.500 de elevi pentru a le facilita accesul pe piaţa muncii şi a-i ajuta să urmeze cariera pe care şi-o doresc.

 Ionela MARA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax