Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Președintele CJ Alba, în vizită la Spitalul Județean de Urgență. Unitatea medicală se confruntă cu o lipsă acută de infirmiere și îngrijitori

Publicat

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a vizitat luni mai multe secții ale Spitalului Județean de Urgență Alba pentru a vedea, la fața locului, care este stadiul realizării investițiilor programate și ce alte necesități există pentru îmbunătățirea infrastructurii de sănătate gestionate de Consiliul Județean Alba. Principala problemă constatată de acesta a fost lipsa acută de infirmiere și îngrijitori.

„Mi-am propus să fac o obișnuință din aceste vizite, pentru că investiția în sănătate este prioritară pentru mine și pentru instituția pe care o conduc.

Ca urmare a discuțiilor cu cadrele medicale, dar și cu pacienții, am constatat că există o lipsă acută de personal la nivel de infirmiere și îngrijitori. Din păcate, aici depindem de Ministerul Sănătății și nu putem rezolva această problmă decât dacă Ministerul acceptă să deblocheze o serie de posturi”, a spus Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

La nivel de investiții, până în acest moment, au fost reabilitate complet secția de nefrologie și sala de nașteri, aceasta din urmă fiind dotată cu ce mai modernă masă pentru nașteri disponibilă pe piață. Lucrări de reabilitare parțială s-au făcut și la secțiile de ginecologie și nou născuți.

Un alt pachet important de investiții este în curs de autorizare, în acest moment, urmând a fi reabilitate, în totalitate, secțiile de primiri urgențe, chirurgie, gastroenterologie, radiologie, boli infecțioase, dar și laboratorul și spălătoria Spitalului Județean. De asemenea, se continuă mutarea secției de psihiatrie din zona istorică a orașului.

„Încă de când am preluat Spitalul Județean în administrarea Consiliului Județean, ne-am preocupat să creăm condiții mai bune pentru pacienți, dar și pentru medici, fiind preocupați să aducem aparatură nouă și să atragem personal bine pregătit.

Atâta timp cât spitalul este al Consiliului Județean, vom continua să investim în sănătatea oamenilor din județul Alba”,  a adăugat Dumitrel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax