Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Președintele CJ Alba Ion Dumitrel, la Radio Alba24: Cum sunt afectate achizițiile și proiectele locale de „Ordonanța austerității”

Publicat

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel a fost invitatul jurnalistului Emil Pojar la emisiunea ”Versiune și Adevăr” de pe Radio Alba24

Acesta a vorbit, printre altele, despre cum sunt afectate proiectele aflate în derulare de administrațiile locale, în contextul „Ordonanței austerității”.

„Țara nu este într-o situație fericită. Și asta se datorează unor evenimente de 30 de ani până în ziua de astăzi. (…)

Ordonanța de urgență respectiv legea pe care și-a asumat răspunderea Guvernul vin să încerce să țină în mână anumite cheltuieli, dar în primul rând cele de nivel guvernamental național. Pentru că administrațiile din România, și vorbesc de anul acesta, nu-și permit să cheltuiască banii așa cum își imaginează unii și mai ales guvernanți care nu au fost niciodată în postura unui primar.

Pentru ei a organiza un festival de teatru de exemplu sunt bani aruncați. Nu înțeleg că asta înseamnă educație. O națiune trebuie educată pentru a putea să se dezvolte așa cum dorim noi să ne dezvoltăm uitându-ne către occident. (…)

Reducerile de cheltuieli, lucrul acesta trebuia să îl analizeze în ceea ce privește componenta guvernamentală, agenții, demult. Nici acum, așa cum au făcut legea pe care și-au asumat-o, în ceea ce privește acele agenții, consilii de administrație, comisii de supraveghere, aceia nu pierd nimic. La fel drepturile pe care trebuie să le aibă, sunt lucruri de bun simț care trebuie făcute.

Nu cred că o să vedem curând un Guvern care să aibă curajul să taie „în carne vie” inclusiv în ceea ce privește anumite domenii de activitate publice, care sunt foarte bine plătite iar rezultatele nu sunt cele care trebuie. Este sau nu de acceptat pentru unii, sunt multe instituții care pot să ajute dezvoltarea României și nu o fac. Și acelea sunt cele mai bine plătite”, a declarat președintele CJ Alba.

Ion Dumitrel: Autonomia locală este încălcată în modul în care s-au făcut și se fac lucrurile acestea

„Autonomia locală este încălcată în modul în care s-au făcut și se fac lucrurile acestea. Pentru că până la urmă decizia este a comunității locale.

Orice proiect se dezvoltă în comunitate. Dacă primarii simt că oamenii își doresc, fac lucrurile acestea. De la București, funcționarii aceia din ministere nu cunosc lucrurile acestea sau le desconsideră. Până la urmă decizia o iau politicienii, care în general, mulți dintre ei, nu au trecut nici măcar prin consiliile locale, ce să mai vorbim primari, viceprimari sau pe la consiliile județene. (…)

Ordonanța este binevenită dacă nu încurcă dezvoltarea proiectelor de investiții. Și le încurcă”, a explicat Ion Dumitrel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Dany

    miercuri, 01.11.2023 at 18:26

    E viu ?

  2. Nel

    joi, 02.11.2023 at 03:05

    pană acum unde a fost,de ce nu a criticat?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax