Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, solicită Ministerului Agriculturii să nu renunțe la Măsura 141, de sprijinire a fermelor agricole de semi-subzistență

Publicat

dumitrel

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a solicitat ministrului Agriculturii să nu renunțe la Măsura 141, de Sprijinire a fermelor agricole de semi-subzistență, așa cum a anunțat. Această măsură aduce 12 milioane de euro pe an în județul Alba, iar anularea ei i-ar afecta grav pe micii fermieri, care fără cei 1.500 euro pe an primiți de la Guvern ar avea dificultăți mult mai mari în a se dezvolta.

„Se vorbește despre renunțarea la Măsura 141 în forma în care a existat. Am transmis o solicitare domnului ministru să nu renunțe la această măsură pentru că pentru familiile agricultorilor și pentru bugetul județului Alba a însemnat foarte mult. În județul Alba, au fost depuse 8.000 de proiecte, cele mai multe din țară, de 1.500 de euro pe an. Asta înseamnă 12 milioane de euro pe an, respectiv 52,8 milioane lei pe an care intră în județul Alba. În trei ani ar fi însemnat 36 de milioane de euro, enorm pentru viața din zona montană, pentru că foarte multe proiecte au fost depuse aici. În momentul în care se oprește sursa de finanțare, este clar că foarte mulți vor da înapoi și nici alți mici fermieri nu vor mai putea să atragă fonduri”, a declarat Dumitrel.

„De exemplu, în comuna Meteș, au fost depuse 350 de proiecte, care pe cei trei ani sunt undeva la 7.000.000 de lei. Acesta este un argument clar ca Măsura 141 să continue, iar solicitarea pe care am făcut-o ministrului. Sperăm că declarațiile pe care le-a făcut în perioada trecută, cum că zona munților Apuseni trebuie ajutată în dezvoltarea creșterii animalelor și că nu se va renunța la această măsură pentru agricultori”, a mai spus Dumitrel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax