Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Preşedintele CJ Alba participă la prima şedinţă din 2014 a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru. Se decide realocarea fondurilor nerambursabile

Publicat

Reprezentanţii Regiunii Centru se întrunesc, miercuri, la Sfântu Gheorghe pentru a decide asupra realocării de fonduri nerambursabile, planificarea activităților ADR Centru pentru anul 2014, bugetului de venituri și cheltuieli pentru perioada 2014-2016, precum și pentru dezbaterea activităților propuse pentru absorbția fondurilor europene în perioada 2014 – 2020. La şedinţa organizată de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru vor participa preşedinţii celor şase consilii judeţene din Regiunea Centru, respectiv Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, precum şi primarii nominalizaţi ca reprezentanţi ai municipiilor, ai oraşelor şi comunelor din fiecare judeţ.  

Ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru va avea loc la sediul Consiliului Județean Covasna, începând cu ora 11.00.

Primul proiect de hotărâre propus pe agenda ședinței vizează aprobarea raportului de activitate al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru pe anul 2013, urmat apoi de proiectul de hotărâre privind aprobarea planului de lucru al ADR Centru pentru anul 2014.

Factorii decizionali ai Regiunii Centru vor discuta și vor decide asupra bugetului multianual de venituri şi cheltuieli al ADR Centru pentru anii 2014-2016. Viitoarele direcții de dezvoltare, precum și fondurile alocate la nivelul Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020 și proiectele relevante la nivel local și regional pentru care este nevoie de finanțare nerambursabilă sunt alte tematici ce vor fi abordate de către reprezentanții Regiunii. Tot în cadrul acestei ședințe vor fi supuse aprobării modificările organigramei și ale regulamentului de organizare și funcționare ale ADR Centru.

„Unul dintre subiectele importante de pe ordinea de zi a ședinței este transferul a 240 de milioane euro de la Programele Operaționale de Transport și Mediu către Programul Operațional Regional și definirea domeniilor unde vor fi alocate aceste fonduri. De asemenea, factorii de decizie ai Regiunii Centru vor fi informați asupra stadiului proiectelor depuse sau aflate în evaluare prin Programul Operațional Regional, dar și pe domeniile gestionate de către ADR Centru prin programul dedicat Competitivității Economice, destinat finanțării firmelor din regiune. Noi, toți cei  prezenți la această ședință, vom încerca să stabilim un cadru de referință care să ne susțină în pregătirea dezvoltării unitare a regiunii, să avem o abordare realistă ca direcții de dezvoltare regională pe viitor și, în același timp, să încercăm pe cât posibil să prevenim eventuale probleme în derularea proiectelor beneficiarilor“, a declarat director general ADR Centru, Simion Creţu.

Ordinea de zi a ședinței mai supune deciziei celor prezenți proiectul de hotărâre privind aprobarea realocării fondurilor disponibile în cadrul Axei prioritare 4 a POR 2007-2013 la nivelul Regiunii Centru, precum și avizarea Acordului Specific, încheiat între Comisia Europeană și ADR Centru, aferent acțiunilor și bugetului pe anul 2014 pentru funcţionarea Centrului de informare Europe Direct Regiunea Centru.

Alte subiecte ce vor fi atinse în cadrul ședinței sunt proiectul de hotărâre pentru aprobarea planului de acțiune pentru bioenergie al Regiunii Centru, elaborat în cadrul proiectului Promobio, precum și documentul-cadru pentru susținerea dezvoltării unei industrii regionale competitive de prelucrare a lemnului și de fabricare a mobilei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax