Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Președintele CJ Vaslui, prins în flagrant de DNA când lua o șpagă de 1,25 milioane de lei. Exclus din PSD și arestat

Publicat

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins vineri seara în flagrant, după ce ar fi luat o șpagă de 1,25 milioane de lei. Suma uriașă ar reprezenta 10% din contractul pentru niște lucrări din județ. 

UPDATE 1: Tribunalul Vaslui a decis sâmbătă arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu.

UPDATE: Buzatu a fost reținut de procurori și a fost exclus din PSD.

„În perioada 8 mai – 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (…) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor).

În context (…), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, precizează DNA, într-un comunicat de presă.

Potrivit unor surse judiciare, Buzatu ar fi cerut bani unui om de afaceri din Cluj, în legătură cu atribuirea unui contract în valoare de 12.337.089 lei. Acesta viza reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţ.

Preşedintele CJ Vaslui urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru luare de mită.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reţinut sâmbătă dimineaţa de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi. Acesta a fost adus în jurul orei 4.00 la audieri, după ce, în prealabil, procurorii anticorupţie au făcut percheziţii la locuinţa acestuia din comuna vasluiană Ştefan cel Mare, potrivit Agerpres.

Sâmbătă preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a anunțat că Dumitru Buzatu a fost exclus din PSD. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului. Și fosta soție a lui Buzatu, senatoarea PSD Gabriela Crețu, a fost exclusă din partid. De asemenea, fiul său, Tudor Buzatu, și-a dat demisia din funcția de secretar de stat.

Știrea inițială

Flagrantul s-ar fi realizat cu bani marcați de DNA, la un restaurant unde acesta lua masa, conform surselor G4Media.

YouTube video

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție îl acuză pe politicianul PSD că a luat o șpagă de 1,25 de milioane de lei pentru acordarea unui contract.

DNA efectuează vineri seara percheziții la domiciliul lui Dumitru Buzatu.

YouTube video

Buzatu a fost ales deputat în 1992, pe listele PDSR. Acesta s-a aflat în Parlamentul României până în 2012 (cu o mică pauză în 2001, după fuziunea PDSR cu PSD). În 2012, a devenit președintele Consiliului Județean Vaslui.

Fiul său, Tudor Buzatu, ocupă din ianuarie 2022 funcția de secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului, din subordinea premierului Marcel Ciolacu.

Potrivit ultimei declarații de avere, președintele CJ Vaslui are nouă terenuri agricole sau forestiere. De asemenea, acesta mai are cinci clădiri în Zapodeni, județul Vaslui, o șalupă și două mașini.

Anul trecut și-a donat o casă și două terenuri fiului său. Dumitru Buzatu a primit un salariu de 164.000 de lei de la Consiliul Județean, la care se adaugă o pensie de 95.000 de lei și o pensie specială de fost parlamentar de 73.000 de lei. În total, 27.000 de lei net pe lună, scrie Europa Liberă România.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu: Voi propune excluderea lui Dumitru Buzatu din partid

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a scris vineri seară pe Facebook că va propune excluderea lui Dumitru Buzatu din partid.

„Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid.

Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD”, a transmis Ciolacu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. vaile

    vineri, 22.09.2023 at 21:55

    asta nu a votat cu partidul sau a ridicat capul prea sus

  2. pilu

    vineri, 22.09.2023 at 22:54

    Păi ce faceţi măi PSD-iştilor,îl ăndepărtaţi pe ăsta care făcea ce ştiţi voi mai bine ? Faceţi ceva şi rezolvaţi-o rapid, că vă fuge electoratul. Daţi apă la moara opoziţiei. A câtea n şpagă o fi asta ? Dacă era şef la CPJ Alba un pesedist se întâmpla oare la fel ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax