Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Președintele CNAS: Până la acest moment, aproximativ jumătate din numărul total de carduri au fost activate

Publicat

card sanatate Până la acest moment, au fost activate aproximativ jumătate din numărul total de carduri, a declarat marți, în cadrul unei dezbateri, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea.

„Din cele 14.700.000, 7 milioane și ceva au fost activate”, a arătat reprezentantul CNAS.

El a indicat că „probabil că sfârșitul acestui mecanism „cu și fără card” va rămâne data de 1 august”.

„Acest lucru va depinde foarte mult de cardurile pe care mai avem să le dăm celor cărora le aparțin. Cea mai mare parte de carduri rămase (n.r. de distribuit) se află la CASMB. Deși scădem, în fiecare zi, cu aproximativ 1.000 de carduri, totuși mai rămân 90.000 de carduri, din care trebuie să ținem cont că sunt 14.000 de carduri pe care nu vine nimeni să le ridice”, a spus șeful CNAS.

El a afirmat că, în ultima perioadă, a scăzut numărul celor care vin să ceară cardul național și a crescut numărul celor care vin să solicite și să ridice cardul european. „Au fost zile în care am eliberat mai multe carduri europene decât carduri naționale”, a mai susținut Ciurchea.

Potrivit acestuia, o serie întreagă de servicii medicale nu au fost validate din cauză că nu s-au respectat anumite reguli.

„Două treimi din serviciile acordate sunt cu cardul, restul, de o treime, sunt fără card, dar în aceste servicii fără card intră și cele acordate copiilor cu vârste între 0-18 ani și cei cu pachetul minim”, a mai precizat reprezentantul CNAS.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax