Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Preşedintele Colegiului Medicilor din România: A crescut violența asupra cadrelor medicale în perioada post-pandemie

Publicat

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Daniel Coriu, a afirmat miercuri că perioada post pandemică a dus la creşterea violenţei asupra cadrelor medicale, inclusiv sub formă fizică.

Coriu a vorbit şi despre importanţa restabilirii relaţiei de încredere între medici, pacienţi şi societate, potrivit Agerpres.

„Trăim vremuri dificile, vremuri de criză profundă a poziţionării noastre în România. (…) Observăm o creştere a violenţei asupra cadrelor medicale, mai ales în această etapă de post-pandemie, violenţă şi agresivitate care se manifestă nu numai în mass-media, dar avem chiar şi cazuri cu medici agresaţi fizic.

Cu toate acestea, o societate modernă are nevoie de un corp medical puternic, motivat, pregătit să răspundă nevoilor şi provocărilor care vor urma şi, bineînţeles, nevoilor şi provocărilor de comunicare cu pacienţii”, a afirmat preşedintele CMR.

De asemenea, preşedintele CMR a făcut referire la un nou proiect de lege privind malpraxisul, prin care se doreşte schimbarea paradigmei în ce priveşte greşelile medicale şi alinierea la practica internaţională, în acest sens fiind organizate până acum şase dezbateri publice la Bucureşti, Timişoara, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova, la care au fost invitaţi specialişti din domeniul juridic şi reprezentanţi ai asociaţiilor pacienţilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    joi, 20.04.2023 at 12:47

    A crescut violența asupra.cadrelor medicale pentru că lumea s-a săturat de abuzuriile.ce se fac în spitale.
    Pur și simplu își bat joc de pacienți.

  2. Dany

    vineri, 21.04.2023 at 02:57

    Ce ați semănat asta culegeți. După bataia de joc și incompetenta din spitale la ce va așteptați. Bucurați-vă ca nu va belit de vii ca asta ați merita

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax