Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Preşedintele Comisiei ”Roşia Montană”: Decizia noastră este foarte greu de luat. Orice am face, probabil vom supăra

Publicat

Preşedintele Comisiei speciale parlamentare pentru Roşia Montană, senatorul Darius Vâlcov susţine că va fi foarte greu de luat o decizie, pentru că indiferent care va fi aceasta, „probabil vom supăra”. Acesta se află miercuri la Roşia Montană, alături de 12 parlamentari din comisia specială, pentru o vizită de documentare.

„Am venit la faţa locului pentru a lua pulsul, aşa cum vom face şi mâine şi în toate înâlnirile pe care le vom avea până pe data de 20 octombrie. Nu am venit să criticăm pe nimeni, nu am venit să susţinem pe nimeni, ci am venit efectiv să încercăm să-i unim pe români şi în cinci un caz să-i debinăm. Decizia noastră este foarte greu de luat, orice am face probabil vom supăra, însă trebuie să fim noi în primul rând convinşi că vom lua o decizie în cunoştinţă de cauză”, a declarat Vâlcov.

Acesta susţine că „sunt singur că cei din Piaţa Universităţii, cei de la Cîmpeni sau de unde protestează nu protestează împotriva locurilor de muncă şi a investiţiei care s-ar face la Roşia Montană. Protestează probabil pentru un mediu mai curat şi pentru un stat mai puternic. Sunt sigur că toţi cei de-aici care protestează nu protestează împotriva celor din Piaţa Universităţii, probabil îşi doresc locuri de muncă, un trai mai bun pentru familiile lor şi pentru societate”.

A recunoscut că este vorba despre foarte multă documentare dar a precizat că „ne vom întâlni cu toată lumea”.

„Pe 20 octombrie vom depune un raport care va fi supus votului, nu am vrut să vă dăm declaraţii în faţa minei, nicăieri, pentru că nu am venit aici să facem poze, ci să vizităm ceea ce ne-a fost pus la dispoziţie, să vedem ce investiţii s-au făcut de către firmă, din punct de vedere al mediului, dar şi al ministerului Culturii, în prezervarea unor amplasamente. N-am răspuns probabil la unele întrebări, însă să ştiţi că decizia nu o putem da din faţa minei sau pe stradă”, a mai spus Vâlcov.

El a adăugat că membrii comisiei aflaţi la Roşia Montană îi aşteaptă la discuţii pe reprezentanţii Alburnus Maior şi ai altor organizaţii care se opun proiectului minier.

Cei 13 membri ai Comisiei speciale care s-au deplasat la Roşia Montană sunt: Darius Vâlcov (PSD), Andrei Gerea (PNL), Haralambie Voichiţoiu (PPDD), Ioan Chelaru (PSD), Tudor Ciuhodaru (PPDD), Mircea Dolha (PNL), Petru Ehegartner (PNL), Gheorghe Emacu (PSD), Toni Greblă (PSD), Florin Iordache (PSD), Attila Korodi (UDMR), Viorel Ştefan (PSD), Alexandru Vegh (UDMR).

Cu toate că nu fac parte din Comisia specială pentru Roşia Montană, Remus Cernea şi Adrian Gurzău (PDL) s-au alăturat, miercuri dimineaţă, membrilor acestuia, spunând că vor să participe la vizită.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Ecaterina

    miercuri, 25.09.2013 at 21:47

    Nu este deloc o decizie greu de luat pentru domnii parlamentari….din 80 000 de locuitori cat au Muntii Apuseni, vreo 400 de oameni platiti cu o apa plata sau cu un pachet de tigari spun ca vor minerit, iar diferenta , adica 79 600 de oameni plus o tara intreaga vor sa traisca LIBERI si SANATOSI in tara in care s-au nascut!

    • Rusu Mirel

      luni, 18.11.2013 at 16:25

      Problema e ca acei 79 600 de oameni au siguranta ca maine o sa aiba ce pune pe masa copiilor lor. Cei din ROSIA nu!!..Proiectul tre sa se incadreze in niste limite de poluare definite de UE, limite in care se incadreaza, la fel ca celelalte mine deschise in Europa!!!

  2. cristian

    joi, 26.09.2013 at 15:36

    NU vor exista ”supărări”, ci vor fi REVOLTE!!!. Atentie la reacțiile miilor de moți care au așteptat ieri comisia la Câmpeni. Sper să vă dati seama și să înțelegeți că oamenii aceia nu au fost aduși cu autocarele, pe ”convocator”, precum majoritatea celor transportați de RMGC la reprezentațiile din Roșia Montana.
    MOTII AU FOST FOARTE PASNICI, singura violenta fiind cea verbala pentru ca suntem cu totii satui de minciunile si coruptia lor! Dar daca indrazanesc cumva sa dea drumu oficial la acest proiect criminal, MOTII VOR DA SINGURI AFARA pe RMGC din Rosia si atunci va fi JALE!!

  3. Tudor Pop

    luni, 25.11.2013 at 23:27

    Principalul punct forte al proiectului este faptul ca vom genera cateva mii de locuri de munca, intr-o zona unde somajul este 80%, intr-o zona din care pleaca oameni. Astfel, proiectul minier va crea peste 2.300 de locuri de munca directe pe perioada etapei de constructie a minei, 880 de locuri de munca directe in timpul exploatarii si 3.600 de locuri de munca in total (directe si indirecte) pe
    perioada operarii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax