Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Preşedintele Curţii de Apel Oradea, Andrei Rus, se mută judecător la Alba Iulia, după ce şi-a dat demisia de la conducerea instanţei

Publicat

curtea de apel alba iulia De anul viitor, Curtea de Apel Alba Iulia va avea un nou magistrat. Este vorba despre judecătorul Andrei Rus (38 de ani), preşedinte al Curţii de Apel Oradea. Acesta şi-a dat demisia de la conducerea instituţiei şi va fi simplu judecător la instanţa similară din Alba Iulia.

În şedinţa din 20 decembrie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) – Secţia de judecători, a avizat eliberarea din funcţie a acestuia, ca urmare a demisiei şi continuarea activităţii la Curtea de Apel Alba Iulia, potrivit cererii sale.

Astfel, CSM a avizat “eliberarea din funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Oradea a domnului judecător Rus Andrei- Claudiu, începând cu data de 1.02.2017, ca urmare a demisiei” şi “continuarea activităţii la Curtea de Apel Alba Iulia a domnului  judecător Rus Andrei-Claudiu, în temeiul art. 51 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, începând cu data de 1.02.2017, ca urmare a eliberării din funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Oradea, prin demisie”.

Andrei Rus este preşedinte al Curţii de Apel Oradea din 2014, aflându-se la primul mandat la conducerea instanţei. Potrivit presei locale, decizia de a renunţa la funcţie a fost luată din “motive personale”.

Judecătorul a mai fost, anterior, vicepreşedinte al Tribunalului Maramureş şi şeful Secţiei Penale de la Judecătoria Baia Mare. Are 15 ani experienţă în domeniu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax