Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Președintele elevilor din România cere Ministerului Educației eliminarea pragului de 0,5 puncte pentru modificarea notei de la BAC în urma contestației

Publicat

bac, examen, bacalaureat Președintele Consiliului Național al Elevilor, Horia Onița, a depus o plângere la Ministerul Educației solicitând revocarea articolului din Metodologia de desfășurare a examenului de Bacalaureat care prevede că o notă poate fi modificată în urma contestației doar dacă la recorectarea lucrării s-a constatat o diferență de 0,5 puncte.

Solicitarea vine după ce acesta a contestat nota primită la proba de Limba română, iar în urma recorectării, nota a fost modificată de la 9,25 la 9,60, însă diferența nu a fost luată în seamă, nota finală rămânând cea de 9,25. Horia Onița intenționează să dea în judecată ministerul pentru că a refuzat admiterea contestației.

Horia Onița a postat pe pagina sa de Facebook plângerea prealabilă în contencios administrativ pentru anularea art. 73 din Metodologia de Bacalaureat, care impune acest prag de o,5% pentru modificarea notei, dar și recunoașterea, în nota finală, a diferenței de punctaj constatate în urma contestației.

„Art.73 din Metodologia de Bacalaureat stipulează că în cazul în care nota inițială la una dintre probele scrise ale examenului de Bacalaureat se află între 1-4,5 și 5-9,50, în situația în care se contesta nota inițială, nota finală se va stabili ca nota rezultată în urma contestației numai în cazul în care diferența de punctaj este de cel puțin 0,5 puncte. În cazul în care nota inițială se află între 4,5-5 și 9,5-10, nota în urma contestațiilor se consideră nota finală indiferent de diferența de punctaj între nota inițială și nota stabilită de către comisia de contestații”, arată Horia Onița în plângerea înaintată ministerului.

Autorul plângerii semnalează că prevederile acestui articol discriminează între elevii cu note inițiale cuprinse între 1-4,5 și 5-9,5, repectiv elevii cu note inițiale între 4,5-5 și 9,5 – 10.

Horia Onița precizează, într-o postare pe Facebook, ca intenționează să dea în judecată Ministerul Educației „pentru că au refuzat să îmi admită contestația, în mod vădit discriminatoriu prin stabilirea unui prag nejustificat de 0.5 pentru modificarea notei”.

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a declarat pentru Adevarul că nu înțelege nici el această regulă și ca va discuta problema cu responsabilii de evaluare, precizând că „dacă nu există un argument solid, voi cere să fie eliminată această regulă”.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax