Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Președintele Iohannis, cu avionul de lux în America de Sud. Realimentează în Insulele Canare. Cheltuielile, la secret

Publicat

Președintele României, Klaus Iohannis, zboară în Brazilia, Argentina și Chile tot cu un avion de lux închiriat de la compania aeriană luxemburgheză Global Jet.

Avionul este același cu care a delegația oficială a călătorit în martie 2023 din România în vizitele oficiale din Japonia și Singapore, fiind vorba despre un Boeing 737-900ER în configurație BBJ, potrivit Boardin Pass, care a postat pe Facebook o serie de detalii legate de zborul președintelui.

”Decolarea de pe aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din Constanța a avut loc luni, 17 aprilie 2023, la ora 10:15.

Autonomia acestui avion este insuficientă pentru un zbor fără escală operat din Constanța până în Brazilia.

Așadar, cel mai probabil, zborul va fi efectuat cu o oprire pentru realimentare în Spania (Insulele Canare) sau o țară din nord-vestul Africii” au transmis cei de la Boarding Pass.

Boeing BBJ3, avionul folosit de președintele Iohannis este una dintre cele mai recente și mai mari variante ale liniei Boeing 737, conform site-ului oficial al companiei.

”Cabina acestui avion privat VIP uimitor pentru 19 pasageri oferă un spațiu amplu și posibilități de intimitate pentru a se bucura de fiecare moment, de la relaxarea în salonul VIP la vizionarea de filme în sala de cinema, la împărtășirea unei cine de 5 stele și reîncărcarea bateriilor cu un somn relaxant în cabina principală”, este descrisă aeronava.

Preşedintele Klaus Iohannis face vizite oficiale în Brazilia, Chile şi Argentina, în perioada 18 – 26 aprilie 2023.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, obiectivul acestor vizite este ”relansarea dialogului la nivel înalt cu statele Americii Latine şi redinamizarea interacţiunilor bilaterale la nivel politico-diplomatic, respectiv sectorial”.

Costurile deplasării sunt însă la secret, pentru că, spune președintele, ”așa e legea”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax