Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Președintele Iohannis pleacă în Egipt, în plină criză sanitară și politică. Motiv: aniversarea a 115 ani de relații diplomatice

Publicat

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis pleacă în Republica Arabă Egipt, la invitaţia omologului său, Abdel Fattah El-Sisi, a informat Administraţia Prezidenţială. Este vorba despre o vizită de stat care va începe miercuri. 

Asta deși România nu are încă un guvern, negocierile între partide fiind împotmolite și se confruntă cu cea mai gravă criză sanitară din istoria ei recentă: valul 4 al pandemiei de COVID.

Vizita în Egipt se desfăşoară în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum şi în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relaţii diplomatice dintre România şi Republica Arabă Egipt.

„Cu prilejul consultărilor oficiale, preşedintele României şi preşedintele Republicii Arabe Egipt vor evalua posibilităţile concrete de a dinamiza şi aprofunda dialogul politico-diplomatic şi cooperarea la toate nivelurile, extinderea şi diversificarea colaborării româno-egiptene pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale şi a investiţiilor, precum şi în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state”, precizează Administraţia Prezidenţială.

Discuţiile vor include şi teme actuale de politică internaţională, cu accent pe evoluţiile politice şi de securitate din regiunea Orientului Mijlociu şi eforturile de mediere în dosare de interes.

În cadrul vizitei de stat în Republica Arabă Egipt, preşedintele Klaus Iohannis va avea întrevederi şi cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Parlamentul egiptean, Hanafy Ali El-Gebaly, şi preşedintele Senatului din Parlamentul egiptean, Abdel-Wahab Abdel-Razeq.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    marți, 26.10.2021 at 14:10

    Mai, nu-l mai bahuliti pe presedinte, el pleaca in Egipt sa-l felicite pe Paul Tolas pentru medalia obtinuta la campionatul mondial de kickbox, ce scrieti voi este un pretext.

  2. Altul

    marți, 26.10.2021 at 14:53

    Marele Fikus are nevoie de puțină relaxare căci l-a solicitat rău de tot golful și căcâțul. Ambetat cum e, doar o partidă de călărie pe dromader la Sfinx ce i-ar mai potoli agitațiunea pentru țarișoară. Așadar vom avea natură moartă (scuzați formularea, în aceste triste vremuri) cu Fikus la Sfinx. Oricum, vacanța plăcută și spor la aflatul în treabă, la care se pricepe…

  3. Tepesi

    marți, 26.10.2021 at 18:47

    Ce treaba are acest individ cu rumani?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax