Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Preşedintele Klaus Iohannis cere demisia premierului Viorica Dăncilă: Preferă să execute ordinele de partid

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis califică refuzul premierului Viorica Dăncilă de a veni la întâlnirea de la Palatul Cotroceni drept o greşeală şi îi cere demisia, pentru că nu face faţă responsabilităţilor funcţiei.

„Ar fi trebuit să am o întâlnire cu doamna Dăncilă. Nu s-a mai ținut. Întâlnirea urma să aibă ca temă conflictul dintre Guvern-PSD și BNR.

Calitatea principală a BNR este independența ei față de Guvern și față de alte autorități. PSD pune sub semnul întrebării această independență. BNR nu poate să fie acaparat de PSD, trebuie să rămână independent.

Politicile BNR și ale Guvernului este de dorit să fie corelate, discutate. Am dorit să mediez, dar doamna Dăncilă nu a înțeles acest lucru.

Președintele trebuia consultat în legătură cu memorandumul secret (privind mutarea ambasadei la Ierusalim, n.r.). Pe 29 ianuarie 2018, doamna Dăncilă jura să respecte Constituția, legile țării. Înseamnă nu doar că se respectă și pricipiul colaborării loiale, se respectă deciziile Curții Constituționale.

„Viorica Dăncilă nu a înţeles rolul preşedintelui in politica externă a ţării,” a afirmat şeful statului.

„Doamna Dăncilă a preferat să execute ordinele de la partid şi în acest context îi retrag încrederea şi solicit, public, demisia premierului Viorica Dancilă. ” a afirmat preşedintele.

Guverunl a anunţat, vineri dimineaţă, ca premierul Viorica Dăncilă nu va onora invitaţia la Palatul Cotroceni, unde urma să discute cu şeful statului despre evoluţia inflaţlei şi a dobânzilor bancare.

sursa: digir24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax