Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Președintele PDL Alba vrea regionalizare pe structura provinciilor istorice: Transilvania cu capitala ori la Alba Iulia ori la Cluj

Publicat

YouTube video

Președintele PDL Alba și-a expus în fața jurnaliștilor punctul de vedere cu privire la regionalizarea României. Mircea Hava se arată un susținător al ideii de regionalizare, dar fără județe, iar, în opinia sa, România ar arăta superb, împărțită în patru mari regiuni: Transilvania, Moldova, Țara Românească și Banatul. Iar, dacă Alba Iulia nu are șanse, capitala ar trebui musai să fie la Cluj.

„Regionalizarea depinde foarte puțin de noi pentru că, astăzi, mașina de vot va vota ceea ce zice cine zice. Noi, când am vrut să o facem, ne-am opus toți. Când am fost întrebat dacă totuși Alba nu va fi capitala, atunci unde vrem, iar răspunsul a fost: la Cluj. Eu nu sunt născut aici, dar simt că albaiulienii sunt mult mai legați de Cluj decât de oricare localitate mare… nu avem nimic cu Sibiul, singura chestie a fost că Mitropolia a fost furată și dusă acolo și nu se va reîntoarce niciodată, cu Deva singurul lucru care ne leagă este că primul mitropolit a venit de pe lângă Deva, dar cu Clujul legăturile sunt extraordinare. Începând de la lumea medicală, culturală, școală etc. Dacă discutăm de regionalizare, părerea mea este că ideal ar fi să aducem aici, la Alba Iulia, sediul regiunii, dar asta nu se face cu vorbe, ci cu declarații și cu multă muncă. Deocamdată, mai avem instituții care nu vor pleca de la noi, iar astea ne țin. Din câte știu, câteva se vor dilua, se vor duce, iar, dacă pleacă, am terminat-o.

Eu sunt adeptul regiunilor, dar fără județe. Dacă mai creăm regiune peste județe, înseamnă că am mai creat niște locuri de muncă, și știți la ce mă refer. Nu are nici un rost. Cea mai frumoasă regionalizare ar fi în patru regiuni mari: Transilvania, Moldova, Țara Românească și Banatul. Ar fi superb”.

Vedeți integral declarațiilor președintelui PDL Alba, Mircea Hava cu privire la regionalizarea României:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Opinie

    luni, 07.01.2013 at 23:02

    si inca o data, acelasi comentariu, 7 judete = 7 capitale de regiuni= 7 milioane de locuitori = 200 de parlamentari. De la ei te astepti sa voteze in parlament. 33 judete = 33 de munincipii viitoare falimentare = 14 milioane de locuitori = 400 de parlamentari. Din cei 200 de parlamentari, 130 are USL (merg pe principiu ca opozitia va vota contra, chiar si cei din judetele avantajate).

  2. gavrila

    marți, 08.01.2013 at 14:22

    Ce texte are si asta :))))))

  3. George

    joi, 10.01.2013 at 00:40

    MUSAI inseamna TREBUIE nu inseamna „neaparat”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax