Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, vorbe grele la despărțirea de senatorul Daniel Breaz: lipsit de onoare și curaj, traseist

Publicat

Plecarea senatorului Daniel Breaz din PSD stârnește valuri în organizația județeană din Alba, fiind cea mai importantă lovitură încasată de partid de la excluderea primarului din Ciugud, Gheorghe Damian. 

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu a reacționat într-o postare pe contul său de Facebook. Acesta l-a atacat în termeni duri pe Breaz.

Citește și: Senatorul de Alba Daniel Breaz pleacă din PSD. ”Prezentul mi-a înfățișat un partid slab, incoerent, fără strop de logică”

”Era mai preocupat să facă pe plac, pe plan local, liderilor liberali portocalii”,  ”este lipsit de onoare și curaj”, ”primul parlamentar traseist” sunt doar câteva dintre acuzațiile lansate de Dîrzu în raport cu fostul său coleg. 

Miza plecării lui Breaz ar fi moțiunea de cenzură depusă de PSD. De cealaltă parte, Breaz nu a răspuns la telefon pentru a oferi lămuriri legate de posibilele negocieri cu alte partide.

Reamintim că Daniel Breaz, care a fost și ministru al Culturii în Guvernul Dăncilă, a anunțat vineri că părăsește PSD.

Postarea lui Ioan Dîrzu:

„Decizia domnului Daniel Breaz este de neînțeles. Nu a exprimat niciodată un punct de vedere prin care să vorbească de îngrijorări privind situația din Partidului Social Democrat.

Daniel a fost invitat la toate ședințele și acțiunile noastre, am depus mereu eforturi pentru a-l implica, dar din partea lui nu s-a făcut niciun efort, deși partidul l-a promovat senator și de două ori ministru, nefiind un membru activ și implicat.

Mereu am fost disponibili în a-i asculta opiniile și pot confirma că toată conducerea națională a PSD a discutat în repetate rânduri cu el pentru a fi implicat în deciziile luate, inclusiv pentru candidatura lui alegerile locale.

Mai mult, era mai preocupat să facă pe plac, pe plan local, liderilor liberali portocalii. Sunt convins că lipsa ideologiei de acolo nu îl va deranja.

Din păcate, comportamentul și decizia lui demonstrează o lipsă clară de caracter. Cu regret o spun, pentru că îmi place să cred că am fost înainte de toate prieteni, dar Daniel Breaz este primul parlamentar atras de liberali pentru a nu vota moțiunea de cenzură.

Este primul parlamentar traseist de la depunerea actualei moțiuni de cenzură. Sper sincer să fi meritat ce a primit, deși cred că onoarea nu trebuie să fie de vânzare. Cred că membrii și susținătorii noștri meritau mai mult.

Cetățenii din Alba vor ști mereu, indiferent de partidul pe care îl vor alege, că Daniel Breaz s-a folosit de partid doar în interes personal, nefiind om de echipă, dovedind lipsă de onoare și curaj, iar pentru diferite interese, va schimba barca politică și cu altă ocazie.

Organizația Alba a Partidului Social Democrat este implicată, se descurcă foarte bine și fără el, oricum implicarea lui a lipsit cu desăvârșire în ultimul an de zile.

Am pornit o reconstrucție a organizației, care îmbină experiența unor primari de excepție cu dorința de implicare a unor tineri, veniți din diverse medii socio-profesionale și care cu siguranță vor face multe surprize plăcute la aceste alegeri locale”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 21.08.2020 at 13:53

    Nea Darzule toti parlamentarii se folosesc de partid pentru a se ajunge.Nu e caz singular. Dar problema e ca spui ca facea pe plac portocaliilor. Pai PSD-ul asta facea. In Alba Iulia nu a existat opozitie din parte PSD niciodata. Altfel cum v-ati bagat oamenii in functii bine platite ? Mai, tu nu vezi barna din ochiul tau.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax