Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Președintele PTIR: Funcționarii publici care lucrează cu fonduri UE ar trebui să obțină sporuri în funcție de indicatori de performanță

Publicat

fonduri europene

fonduri europene Rata de absorbție a fondurilor europene ar crește substanțial dacă funcționarii publici care lucrează cu fonduri UE ar primi indicatori de performanță, în funcție de care să obțină sporuri, nu să încaseze automat 75% din salariu în plus doar pentru că lucrează cu aceste fonduri, cum se întâmplă în prezent, a declarat marți președintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), Florin Jianu.

„Aș pune indicatori de performanță pe diverse etape ale ciclului unui proiect: pentru cât de mult evaluăm proiectul, pentru că evaluarea dura uneori foarte mult, sau pentru respectarea datei de lansare. De asemenea, existau etape de lansare care nu erau respectate niciodată, un calendar care nu se respecta. La sfârșit, când tragem linie, și vedem pe ansamblu etapele, trebuie să punem indicatori de performanță”, a menționat Florin Jianu.

Potrivit acestuia, în prezent, funcționarii publici care lucrează cu fonduri UE „primesc automat 75% din salariu în plus, fără niciun fel de indicator de performanță”.

„Nu contează dacă și-au făcut sau nu treaba, primesc acești bani pentru că se ocupă pur și simplu de fonduri europene, fără niciun fel de rezultat al performanței. Această măsură (de introducere a indicatorilor de performanță, n.r.) trebuie luată administrativ, de fiecare minister în parte”, a subliniat președintele PTIR.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax