Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Președintele României a promulgat pachetul de legi privind achizițiile publice, aprobat de Parlament cu „o viteză notabilă”

Publicat

klaus iohannis presedinte Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi pachetul de legi privind achizițiile publice, care creează un „sistem de evaluare (…) mai complex un pic, dar combina criteriul pretului cu elemente de calitate”, după cum a explicat șeful statului.

„Trebuie să apreciez ca parlamentul a înteles importanța acestui pachet de acte și a trecut prin toate procedurile în jumătate de an, o viteză notabilă pentru parlamentul nostru. (…) Avem un pachet de patru legi care reglementează achizițiile publice, recent aprobat in parlament. Azi am promulgat cele patru legi, privind achizițiile publice, achizițiile sectoriale, legea privind concesiunile de lucrări și servicii – aceste trei legi transpun și directivele europene – și legea privind remediile și căile de atac la atribuirea contractelor de achiziție publică. Aprobarea acestui pachet e cu certitudine un pas înainte, vechea reglementare a suferit nenumărate modificări, au fost nenumarate nemulțumiri”, a spus președintele, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni.

 

 

Totodată, șeful statului a anunțat că la ședința CSAT de săptămână viitoare a inclus și domeniul Sănătății.

„Am cerut materiale de la ministerul Sănătății, de la instituțiile care au informații pe aceste chestiuni și am cerut să vină nu doar cu prezentarea situației ci și cu soluții”, a spus Iohannis.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax