Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Președintele României va gira un ”acord politic” între partidele de la guvernare și liderii de sindicat din învățământ

Publicat

Klaus Iohannis, președintele României, va gira un acord între partidele de la guvernare și sindicatele profesorilor care se află în grevă. Este decizia la care a ajuns șeful statului după discuțiile avute cu liderii de sindicat, marți 30 mai. 

Preşedintele României va gira un acord politic semnat de toate partidele aflate la guvernare, care va conţine grila salarială şi termene clare de aplicare, au anunţat, marţi, liderii sindicatelor din Educaţie, la finalul discuţiilor cu preşedintele Klaus Iohannis.

Sindicaliştii au precizat că greva generală va continua şi miercuri, dar au transmis că toţi colegii din teritoriu vor fi consultaţi în legătură cu acest acord şi vor lua decizia dacă vor încheia acest protest.

„I-am prezentat domnului preşedinte care sunt problemele noastre, cele două revendicări principale şi anume acordarea unei majorări salariale în perioada imediat următoare şi evident cea mai importantă: garantarea aplicării acelui principiu în grila salarizării, ca profesorul debutant să aibă salariul mediu brut pe economie. Domnia sa ne-a spus că emiterea unui act normativ – ordonanţă – nu se poate, dar că se angajeaza ca în cazul în care se va accepta un acord îl va gira şi domnia sa”, a declarat liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, citat de agerpres.ro

La rândul său, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret, Marius Nistor, a precizat că membrii de sindicat vor fi informaţi asupra discuţiilor avute cu preşedintele Iohannis şi vor decide dacă angajamentele acestuia pot conduce la detensionarea situaţiei, adăugând că „există această şansă”.

Colegii noştri vor considera dacă aceste promisiuni şi angajamente ale preşedintelui pot să conducă la detensionarea acestui conflict. Cred că există această posibilitate în momentul faţă, dar decizia va fi strict a colegilor noştri. Este un moment important pentru clasa politică, de recredibilizare prin asumarea unor responsabilităţi pe care le au vizavi de resursa umană din sistemul de învăţământ. Au obligaţia aceasta faţă de aceşti oameni minunaţi, au această obligaţie faţă de copii, faţă de părinţii”, a spus Nistor.

Întrebat cum i s-a părut discuţia cu preşedintele, el a afirmat că a fost una constructivă.

„Este o şansă optimă pentru toţi colegii noştri ca problemele lor care sunt cunoscute acum de toată opinia publică şi care au o largă susţinere să poată fi rezolvate cât mai rapid”, a adăugat liderul sindical.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 30.05.2023 at 20:51

    Mă, tu eşti rupt de realitate.Giratul tău este ca o adiere de vânt, care nu se simte. Ia avionul şi gireaz-o cât mai repede, că nu-i locul tău acolo.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax