Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Președintele SUA și șeful NATO, mesaje dure pentru Putin: Un război nuclear „va avea consecințe fără precedent pentru Rusia”

Publicat

Mobilizarea parțianță anunțată miercuri de președintele Rusiei, Vladimir Putin, generează reacții dure la nivel mondial.

”NATO a discutat să se folosească de armele nucleare împotriva Rusiei. Avem și noi arme. Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra.

Occidentul a șantajat Rusia, dar Rusia are multe arme cu care să răspundă.

Noi avem diverse arme de distrugere și componente mult mai moderne decât ale NATO.

Vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a ne apăra poporul. Și nu blufez!” sunt câteva dintre declarațiile lui Putin.

Vezi TOP 20: Țările cu cele mai puternice armate din lume în 2022. Pe ce loc se află, SUA, Rusia, Ucraina și România

Declarația sa a fost interpretată ca o amenințare nucleară directă și a genera un val de reacții.

Președintele american Joe Biden a declarat în discursul de la Adunarea Generală a Națiunilor Unite că SUA sunt decise să apere democrația în întreaga lume.

„Putin a amenințat astăzi nuclear Europa. Nu putem trăi în frică. SUA sunt decise să apere democrația în întreaga lume.

Rusia și-a invadat un vecin și a încălcat fără rațiune carta ONU. Nimeni nu a amenințat Rusia și nimeni în afară de Rusia nu și-a dorit un conflict.

Noi am atras atenția că acest război era iminent și multe state membre ONU au încercat să îl evite.

Ucraina are aceleași drepturi ca orice națiune suverană. Vom fi solidari cu Ucraina și împotriva agresiunii Rusiei, punct” a spus Biden.

La rândul său, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a referit la declarațiile lui Putin ca făcând parte dintr-o „retorică nucleară periculoasă și nesăbuită”, potrivit CNN.

Stoltenberg a declarat într-un interviu acordat Reuters la New York că „războiul nuclear nu ar trebui să fie purtat niciodată”, adăugând că „va avea consecințe fără precedent pentru Rusia”.

El a adăugat că NATO „și-a sporit prezența militară, în special în partea estică a alianței, pentru a elimina orice spațiu de manevră pentru calcule greșite sau neînțelegeri la Moscova”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax