Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Preşedintele Traian Băsescu susţine că va promulga „fără reţineri” legea câinilor fără stăpân, în forma votată în Parlament

Publicat

Despre legea privind eutanasierea câinilor maidanezi, preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că va promulga „fără reţineri” actul normativ în forma votată în Parlament. A precizat că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale asupra legii.

„În forma în care a trecut prin Parlament, o promulg fără reţineri. Este ceea ce eu cred că trebuie să se întâmple. După ce ajunge populaţia canină la o dimensiune rezonabilă se poate gândi şi alt mod, dar acum este un pericol pentru copii, pentru bătrâni, pentru oameni în general”, a răspuns preşedintele.

El a menţionat că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale în acest caz.

Legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile lucrătoare de când ajung în adăposturi a trecut, recent, de votul final al Camerei Deputaţilor, forul decizional în privinţa acestui proiect.

Un grup de 30 de parlamentari din toate grupurile politice cu excepţia UDMR au atacat la Curtea Constituţională proiectul de lege care prevede eutanasierea în termen de 14 zile a câinilor comunitari care nu sunt revendicaţi sau adoptaţi.

Anterior, după ce un copil a murit în Bucureşti în urma unor răni provocate de muşcăturile unui câine maidanez, preşedintele se pronunţase public pentru iniţierea unui demers care să rezolve problema acestor animale fără stăpân.

sursa: mediafax

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax