Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Preşedinta Tribunalului Alba, pe ultimul loc în topul salariilor obţinute de şefii instanţelor din România

Publicat

Preşedinta Tribunalului Alba, Cornelia Mureşan a fost inclusă într-un top al  magistraţilor cu cele mai mari salarii din instanțele judetene.  Cel puțin, asta ne arată o analiză realizată de Econtext privind leafa încasată lunar de cei mai puternici judecători din fiecare judeţ al ţării. Magistrata din Alba Iulia se plasează pe locul 39 în clasament, cu un salariu de 5.897 lei.  Cornelia Mureşan se află în coada topului, cu un salariu de două ori şi jumătate mai mic decât preşedintele Tribunalului Sibiu, primul clasat în topul realizat de Econtext.

Într-o Românie în care salariile lunare nu cresc, ci, din contră, sunt îngheţate, bugetarii din sistemul juridic se bucură încă de un venit considerabil, uneori, poate prea mic pentru  responsabiltatea pe care o au. Potrivit Econtext, salariile judecătorilor din România variază între 5.800 şi 14.000 lei pe lună.

Salariul obținut de Preşedinta Tribunalului Alba nu reuşeşte să se ridice la nivelul colegilor cu aceleași funcții din alte instanţe  ale judeţelor ţării. Spre exemplu, dacă magistrata din Alba Iulia câştigă lunar 5.897 lei, Marcel Ioan Rusu, preşedintele Tribunalului Sibiu încasează pe lună nu mai puţin de 13.916 lei.

Din clasamentul realizat de Econtext lipsesc situaţiile judecatorilor din Bacău şi Dolj, care nu au fost dispuşi să îndeplinească legea şi să-şi completeze declaratiile de avere în ultimii ani.

Citiţi integral topul realizat de Econtext.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax