Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Președintele Trump vrea să omoare programul ”loteria vizelor”. Imigranții vor fi selectați pe baza aptitudinilor și a capacității de a vorbi limba engleză

Publicat

donald-trump-tom-cotton-david-perdue-gty-jc-170802_16x9_992 Adio ”loteria vizelor”! Preşedintele american Donald Trump intenționează o reformare a sistemului de imigraţie legală în Statele Unite, care va reduce la 50.000 pe an numărul imigranţilor din toată lumea şi va baza procesul de selectie pe o serie de calificări ale acestora. Principala ”victimă” a noii viziuni a administrației americane va fi loteria vizelor, un program de care au beneficiat în ultimii ani zeci de mii de români. Până acum, autoritățile americane transmiteau că loteria vizelor este un program care selectează aleator persoanele care doreau să emigreze în SUA. 
Proiectul de lege, elaborat de senatorii republicani Tom Cotton şi David Perdue și calificat de Trump ca fiind ”istoric și crucial”, va da prioritate persoanelor care vorbesc limba engleză și se pot finanţa singuri. „Această lege va reprezenta cea mai importantă reformă a sistemului nostru în materie de migraţie din ultima jumătate de secol”, a declarat DonaldTrump la Casa Albă.
The Reforming American Immigration for a Strong Economy Act (RAISE Act), sau Reforma imigraţiei americane pentru o ocupare puternică a forţei de muncă se dorește a fi o inițiativă care va seleta imigranții pe baza aprtitudinilor lor, ceea ce ”va face America mai competitivă, va ridica salariile muncitorilor americani și va creea joburi”.
Câteva sute de persoane din Alba au ”câștigat” în ultimii ani ”loteria vizelor”. Majoritatea se află în zona Las Vegas, San Francisco, Chicago dar și pe coasta de est, acolo unde sunt comunități importante de români și s-au putut adapta mai ușor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax