Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Președintele Uniunii Scriitorilor filiala Alba, Cornel Nistea, împlinește 85 de ani

Publicat

Prozatorul Cornel Nistea împlinește 85 de ani. Este președintele filialei Alba- Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Acesta a fost profesor în mai multe unități de învățământ din Alba.

Cornel Nistea s-a născut la 6 august 1939 în comuna Sălciua, din județul Alba. Este licențiat al Universității Babeș – Bolyai din Cluj-Napoca și a predat limba și literatura română la școli din județul Alba.

Actualmente este președintele filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și redactor la revista de cultură „Discobolul”.

În literatură a debutat în anul 1984, cu volumul „Focuri în septembrie”. După o lungă absență revine în peisajul literar cu volumul „Inocența șarpelui”, urmat de „Colonia de vulturi”, „Papagalii mei adorați”, „Ritualul bestiei”, „Amintiri din șezlongul albastru”, „Împăratul lupilor”, „Zece povestiri pentru copii”, „Caseta cu paradoxuri”, „Întâlnirile mele cu Orlando”, „Jurnal 1977-1984”, „Ultimul din Eden”, „Vânzătorul de apă colorată”, „Tragismul exilului românesc”, „Ieri a fost duminică”, „Însemnări critice”, „Iar nimic în cutia poștală”, „Schițe, nuvele, povestiri”, „Vedenia” și, evident, „Anii de școală. Memorii”.

Pe 6 august 2024, Cornel Nistea trece pragul celui de-al 85-lea an al vieții, au specificat reprezentații Bibliotecii din Alba  Iulia, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate