Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Președinții consiliilor județene ar putea beneficia de mașină cu girofar și de pașaport diplomatic. PROIECTE, la Senat

Publicat

Președinții consiliilor județene ar putea primi în curând beneficii noi, potrivit unor proiecte depuse recent la Senat.

Mai exact, aceștia vor putea folosi mașini cu girofar atunci când se deplasează în teritoriu și vor putea circula în străinătate în baza unui pașaport diplomatic. 

Un grup de parlamentari de la PSD a depus la Senat în 21 decembrie un proiect pentru completarea art.32 alin.(1) din Ordonanța de urgență nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Documentul prevede introducerea preşedinţilor de consilii judeţene în rândul categoriilor de persoane care pot beneficia de dreptul de a folosi semne speciale de avertizare luminoasă pe autovehicule, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în activităţi care au caracter de urgenţă.

„Această modificare este o consecinţă firească a recunoaşterii locului şi rolului preşedinţilor de consilii judeţene în ierarhia unui stat de drept, şi are rolul de a facilita rezolvarea operativă a tuturor tipurilor de activităţi specifice precum şi îndeplinirea atribuţiilor alocate acestei funcţii”, explică inițiatorii, în expunerea de motive.

Conform prevederilor în vigoare, pot folosi semnale speciale de avertizare luminoase de culoare albastră autovehiculele ce aparţin poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, Autorităţii Vamale Române, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării Naţionale care însoţesc coloane militare, unităţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, precum şi autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă.

Semnalul albastru în general este utilizat de vehiculele din diverse instituţii ale statului. Este vorba de poliţie, jandarmerie, ambulanţe, protecţie civilă, armată, procurori şi chiar inspectori ANAF, dar numai când se deplasează în misiuni care au caracter de urgenţă.

Spre deosebire de lumina roşie, participanţii la trafic nu sunt obligaţi să oprească, ci doar să acorde prioritate (în limita posibilităţii).

Un al doilea proiect inițiat de mai mulți parlamentari de la PSD prevede introducerea președinților de consilii județene în categoria persoanelor care pot obține un pașaport diplomatic.

Inițiativa are ca scop completarea Legii nr. 284/2005, prin introducerea preşedinţilor de consilii judeţene în rândul categoriilor de persoane care pot obţine paşaportul diplomatic.

„Aceasta este o consecinţă firească a recunoaşterii locului şi rolului preşedinţilor de consiliijudeţene în ierarhia unui stat de drept. Este de asemenea o modificare legislativă care ajută la realizarea eficientă a tipurilor de activitate specifică, precum şi la îndeplinirea operativă a atribuţiilor date de funcţia de reprezentare la nivel internaţional”, explică inițiatorii, în expunerea de motive.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Mircea

    luni, 27.12.2021 at 06:03

    Nu va mai satura Dumnezeu , sunteți mai rău că FANARIOTII,nu va mai suporta oamenii mult

  2. Vasili

    luni, 27.12.2021 at 10:59

    BĂI NESIMȚIȚILORRR CE SUNTEȚI,JEGOȘI ȘI MIZERABILI.
    Pt a face un SALARIU și o PENSIE DECENTE,…NU sunt bani,dar în schimb pt PENSI SPECIALE (Acum și pt PUTUROȘII DE PRUMARI) ȘI PT MOFTURILE ȘI PROSTIILE VOASTRE SUNT….GUNOAIELOR.
    Ar fi bine să vă uitați prima dată și la această LEGE TÂMPITĂ în care ,,tovarăși MILIȚIENI”(că doar muncesc mult de …nimic) se pensionează de tineri (chipurile că se ….,,consumă 🥂” mult) și restul care într-adevăr muncește 3 schimburi și până la 6…ani (săraci uni chiar nu apucă pensia) ĂSTIA NU SE CONSUMĂ.
    Și alte cazuri de tovarăși MILIȚIENI care ,,chipurile” au scutire de la purtat arma-de a conduce-de muncă noapte-intemperii,AȘTIA PT CE ÎI MAI TINEȚI IN SERVICI??
    AAAAA…DAAAAA Este foarte logic;PT A LUA TOATE DREPTURILE (pt ceea ce ei NU fac),PT PENSIILE BUNE și de ce nu dacă tot îi dă statul bani(că doar are) pt plata chiriei,DE CE SĂ NU ÎI SI CUMPERE LOCUINȚA, să aibă sărăcuțul de tovarăș unde să stea cu familie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax