Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Președinții de consilii județene, primarii, consilierii județeni sau locali nu vor putea ocupa funcția mai mult de 12 ani. PROIECT

Publicat

Numărul de mandate pe care le pot avea președinții de consilii județene, primarii, consilierii județeni sau consilierii locali ar putea fi limitat la trei, potrivit unei propuneri legislative aflată la Camera Deputaților. Astfel, având în vedere că un mandat este de patru ani, aceștia vor putea ocupa funcțiile timp de cel mult 12 ani.

Propunerea legislativă pentru completarea art.201 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ a fost inițiată de mai mulți senatori și deputați de la USR.

Documentul introduce un nou aliniat la articolul 201 din Codul administrativ, respectiv: „Nicio persoană nu poate îndeplini funcția de primar, consilier local, președinte de consiliu județean sau consilier județean mai mult de 3 mandate”.

Potrivit inițiatorilor, „după două mandate, aceștia, primarul, consilierul local, președintele de consiliu județean și consilierul județean, construiesc în jurul lor un sistem politic și instituțional în care orice competiție reală locală devine imposibilă”.

Codul administrativ nu conține în prezent o limitare privind numărul de mandate pe care le pot avea cei aleși în funcțiile amintite. Singura limitare impusă primarilor, consilierilor locali, președinților de consilii județene și consilierilor județeni este legată de durata mandatului. Mai exact, mandatele acestora sunt, potrivit Codului administrativ, de patru ani.

sursa: cdep.ro, avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    joi, 17.03.2022 at 22:08

    Acest lucru ar trebui şi pentru parlamentari. Oricum votarea se va face în secolul viitor.

  2. De ce ?

    vineri, 18.03.2022 at 04:00

    Doua mandate sunt deja prea mult.

  3. 2 = prea mult

    vineri, 18.03.2022 at 08:42

    Mandat 1 = pt. furt. Mandat 2 = pt. imbogatit. Mandat 3 = pt. sters urmele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax