Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Preț plafonat la energie și pentru clienți casnici cu mai multe locuri de consum. Guvernul elimină obligația depunerii declarației

Publicat

Guvernul analizează miercuri un proiect de ordonanță de urgență privind eliminarea obligației clienților casnici cu mai multe locuri de consum de a depune o declarație privind locul de consum la care beneficiază de prețul plafonat la anergie.

Măsura va avea un impact social la nivelul consumatorilor casnici finali, inclusiv al consumatorilor care nu dețin în proprietate o locuință și care au statut de consumatori vulnerabili, potrivit notei de fundamentare.

În nota de fundamentare a proiectului se arată că acesta propune abrogarea art. 1 alin (10) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 27/2022, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 206/2022, eliminându-se obligaţia clienţilor casnici care au locuri de consum la domiciliu şi la reşedinţă de a depune declaraţii privind locul de consum la care beneficiază de preţ plafonat, scrie Agerpres.

Cine va fi obligat să depună declarația

Nu scapă de declarații familiile monoparentale, cele care au mai mult de trei copii la scoală și nici cei care folosesc acasă echipamente medicale, scrie antena3.ro.

Pentru consumul mai mic de 100 kWh/lună, un kilowatt oră va costa doar 68 de bani.

Cei care consumă între 100 şi 255 kWh/lună, scot din buzunar 80 de bani pentru fiecare astfel de unitate de măsură.

Iar cei care înregistrează un consum de peste 255 kWh/lună vor fi nevoiți să plătească 1,30 de bani pentru un kilowatt oră.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax