Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

PREȚUL APEI în Alba aproape DUBLU față de București sau Oradea. Cât costă metrul cub în alte orașe

Publicat

Preţul pe care locuitorii din Alba Iulia îl plătesc pentru apa consumată rămâne în continuare ridicat, comparativ cu alte oraşe din ţară. Consilierul judeţean Daniel Zdrânc a făcut o comparaţie între tarifele practicate în acest moment.

Acesta se referă la “prețul pe care îl plătim în Alba pentru un metru cub de apă care merge în canalizare față de tarifele din județele vecine sau București”.
Precizează că facturile emise pe numele românilor nu includ doar costurile livrării apei potabile, ci şi cele aferente serviciilor de canalizare.

Mai jos, preţul în lei cu TVA, pe metru cub de “apă consumată şi, mai apoi, ajunsă în sistemul de canalizare”:
Alba – 3,78 lei/ mc
Cluj – 3,32 lei/ mc
Braşov – 3,06 lei/ mc
Deva – 2,98 lei/ mc
Sibiu – 2,53 lei/ mc
Oradea – 2,14 lei/ mc
Bucureşti – 2,07 lei/mc

Zdrânc face o comparaţie şi cu situaţia din New York, SUA.

“Administrația din New York, de exemplu, aduce apa de la peste 200 km din izvoare și bazine de acumulare și o tratează folosind și raze ultraviolete pentru dezinfectare, procedură care crește eficiența fată de sistemul clasic de clorinare, iar 95% din totalul apei furnizate vine prin cădere. Multe orașe din lume si-ar dori să aibă râuri și lacuri așa cum avem noi în Alba”, spune Daniel Zrânc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. cetatean

    miercuri, 01.11.2017 at 14:02

    Pai cum sa mai poata sa-si dea premii de mii de euro daca ar avea apa un pret mai mic? Rusine!

  2. Manolo

    miercuri, 01.11.2017 at 20:11

    domnule Daniel Zdrânc ….citiți ce urmează și spuneți cine MINTE : GOLĂNIE în țara izvoarelor

    Preturile pentru serviciul public de alimentare cu apa si tarifele pentru serviciul public de canalizare, furnizate de Operatorul regional SC APA CTTA SA Alba, incepand cu 01.09.2017, sunt urmatoarele:
    1. Pentru populatie
    – apă potabilă, pentru intreaga arie de operare: 3,42 lei/mc cu TVA
    – canalizare, pentru intreaga arie de operare: 3,78 lei/mc cu TVA

    2. Pentru restul utilizatorilor
    – apă potabilă, pentru intreaga arie de operare: 3,14 lei/mc fara TVA
    – canalizare, pentru intreaga arie de operare: 3,18 lei/mc fara TVA

    Modificarea a fost făcută în conformitate cu Hotararea nr. 17 din 12.09.2017 a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “APA ALBA”, privind aprobarea preturilor si tarifelor pentru serviciul public de alimentare cu apa si canalizare, furnizat de Operatorul Regional SC APA CTTA SA Alba, in baza avizului nr. 507614 din 31.07.2017 al ANRSC.

  3. Rotaru Vasile

    joi, 02.11.2017 at 21:59

    Nu -mi pot explica de ce plătim apa așa de mult,când ea ne trece prin mijlocul orașului?Înțeleg că aducerea ei la robinet necesită mai multe tratamente și un sistem de conducte,dar prețul mise pare exagerat mai ales că comparandu-l cu cu costul MC.din alte orașe care-și aduc apa de la mare distanță este mai mare.Sau poate cred cei de laCCTAPA.ca apa noastră este maiAPA decât a celorlalți?

  4. ardeleanu

    vineri, 03.11.2017 at 18:38

    că**t votați că**t mâncați!

  5. olar gheorghe

    duminică, 05.11.2017 at 09:38

    Si sa vedeti ce colorata venea acum cateva zile …. cinste lor mai ridicati pretul daca se poateca sa infloreasca vilutele si casele de vacnta se pe spatele prostimii care v-au ales.As zice sa va fie rusine dar la un obraz asa gros….. nu tine.

  6. KIMOKATO

    joi, 09.11.2017 at 18:23

    Cum se explica faptul ca Sebesul,cel mai apropiat de sursa .plateste cel mai mult??DE CE PRIMARIA MUNICIPIULUI NU INTREPRINDE NIMIC PTR. A NE DESPRINDE DE ACEAST OPERATOR REGIONAL SC CTTA APA CANAL,ASA CUM AM FOST INITIAL??Se zice ca la ac. operator sc ctta apa canal sunt mai multi birocrati decit executanti[CU SALARII EXAGERAT DE MARI],Fapt este ca se pare ca ac. e motivul ptr care nu se curata periodic ,vanele din caminele stradale,nu se curata -refuleaza conductele pe tronsoane[desi sunt vane de golire]hidrantii ingheata iarna ,sunt nefunctionali etc.TRAGIC E CA ACESTE CONDUCTE SUNT DIN AZBOCIMENT SI-S COLMATATE SI CAMINELE IN LOC SA FIE USCATE ,SUNT INUNDATE,LA O DEFECTIUNE EI OPRESC 1\2 DIN ORAS[FARA APA]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax