Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PREȚUL benzinei, la minimul ultimilor trei ani. Litrul de carburant se poate cumpăra cu 5,52 de lei, la fel ca în octombrie 2011

Publicat

benzina La fel ca în octombrie 2011, litrul de benzină se poate cumpăra cu 5,52 de lei, după ce în mai puţin de jumătate de an preţul barilului s-a prăbuşit cu 40% de la maximul de 115 dolari din iunie.

Pentru România, o ţară net importatoare de petrol, acest lucru înseamnă o factură energetică mai mică în 2014 cu circa 350 mil. $, potrivit estimărilor ZF, dar Petrom deja a anunţat că-şi va revizui bugetul de investiţii. Furnizorii de utilaj petrolier dependenţi de exporturi văd un 2015 slab, iar transportatorii spun că nu au nimic de câştigat pentru că atenţia clienţilor la costuri anulează toată ieftinirea carburanţilor.

„Pe totalul economiei putem vorbi de un avantaj, problema este că nu ştim cât va dura. Pe termen scurt suntem în câştig. Merg cu maşina, plătesc mai puţin, rămân cu mai mulţi bani, dar este un câştig fragil, nu este de durată“, spune analistul economic Aurelian Dochia.

Prăbușirea prețului va fi resimțită mai întâi de producătorii de petrol și cei din industria utilajelor petroliere, unde efectele negative ar putea fi semnificative. Conform analistului, companiile petroliere vor avea venituri mai mici și vor fi mai puțin stimulate să continue programele de investiții.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax