Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Preţul cafelei ar putea creşte, în urma condiţiilor meteo extreme. Cultivatorii se aşteaptă la o recoltă slabă în următorul sezon

Publicat

c

cafea boabe Condiţiile meteo nefavorabile din sud-estul Asiei şi din America de Sud au afectat şi producţia de cafea. Cultivatorii anunţă că vor recolta cel mai mai puţin, după sezonul 2012-2013. Astfel, preţul cafelei va creşte.

Cel mai mare cultivator de cafea folosită pentru produsul instant, Vietnam, va avea în sezonul viitor cel mai redus nivel de producţie din ultimii patru ani, din cauza celei mai grave secete din ultimele trei decenii, relateaza Bloomberg, potrivit News.ro.

Cultivatorii vor recolta 1,5 milioane de tone de cafea, începând din octombrie, cel mai redus nivel după sezonul 2012-2013, potrivit unui sondaj realizat în rândul traderilor.

La nivel global, oferta este în scădere din cauza fenomenului El Nino, care reduce producţia plantaţiilor de cafea din Asia de Sud-Est şi America de Sud.

Pretul cafelei robuste a urcat cu 5,8% în aprilie, fiind pe un trend ascendent în ultimele trei luni, cea mai lungă perioadă de creştere din ultimii doi ani.

sursă: ziare.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax