Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prețul gazelor naturale furnizate prin E.On pentru consumatorii casnici vor crește cu 1,6%, în aprilie. Tarifele vor scădea la alți distribuitori

Publicat

Prețul gazelor în zonele în care distribuția este făcută de către E.On, printre care se află și județul Alba vor crește, din luna aprilie, cu 1,5-1,6%. Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat marţi că, potrivit datelor comunicate de ANRE, în luna aprilie preţul la gaze pentru consumatorii casnici va înregistra scăderi cu 2% pentru zonele de distribuţie prin GDF-Suez, respectiv cu 4% unde există companii mai mici de distribuţie.

Prețul gazelor va înregistra o creştere cuprinsă între 1,5% şi 1,6% acolo unde distribuţia este realizată de E.On potrivit ANRE.

„La consumatorii casnici, la o parte din consumatori vor fi scăderi de preţ la gaze, iar în zona unde distribuie E.On va fi o creştere de 1,5-1,6%, pentru că aceste creşteri ale preţului gazului în producţia internă sunt corelate cu revizuirea tarifelor de distribuţie şi sunt corelate cu scăderea procentului de import şi la populaţie, de la 5% la 2,5%”, a declarat Răzvan Nicolescu.

Acesta a precizat că vor avea de plătit mai puțin la gaz locuitorii din București și Constanța.

Ministrul delegat pentru Energie a precizat, totodată, că “procentul de import la gaze pentru marii consumatori a scăzut de la 20% la 4% în luna aprilie”.

„Înţeleg de la ANRE, că ei sunt autoritatea competentă, că va fi de 4%, în loc de peste 20%. Deci, o scădere foarte mare, cu un impact pozitiv pe factura plătită de consumatorul industrial”, a completat Răzvan Nicolescu.

sursa: agerpress.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax