Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Prețul la pompă rămâne ridicat, chiar și atunci când barilul de petrol se ieftinește. Cât costă carburanții la stațiile din Alba

Publicat

Benzina şi motorina costă, de câteva zile, aproximativ 8 lei pe litru, deşi preţul internaţional al petrolului este în scădere.

După isteria creată miecuri seară, când au fost cozi uriaşe la benzinării şi carburanţii s-au scumpit brusc, preţurile nu au mai coborât la nivelul de la începutul săptămânii.

Preţul petrolului Brent, care a crescut cu peste 20% săptămâna trecută, a scăzut pe ansamblul acestei săptămâni cu peste 5%, după ce luni a atins 139,13 dolari.

Ţiţeiul american a consemnat o scădere săptămânală de aproape 6%, după ce luni a atins un maxim de 130,50 dolari pe baril. Ambele contracte au atins ultima dată aceste vârfuri de preţ în 2008

Duminică, 13 martie, în Alba Iulia, benzina standard nu costă sub 7 lei şi 96 de bani, iar la unele stații sare de 8 lei Cel mai mare preț este înregistrat la stațiile MOL și OMV unde benzina standard este 8,28 lei. Potrivit TVR, calculele făcute de unii specialişti arată că un preţ echitabil ar fi şi 7 lei.

Prețuri carburanți Alba Iulia 13 martie 2022 ( sursa Monitorul Prețurilor)

Prețuri benzină standard

Prețuri motorină standard 13.03.2022

 

Asociația Benzinarilor Particulari susţine că actualele prețuri practicate de marii jucători de pe piață sunt exagerate. Şi consideră că ar trebui să scadă în concordanţă cu ieftinirea ţiţeiului pe piaţa internaţională.

Până la ora difuzării știrii la Telejurnal, reprezentanții marilor lanțuri de benzinării nu au transmis un punct de vedere în legătură cu evoluţia preţurilor la carburanţi.

Piaţa a fost bulversată miercuri seară, când, la o benzinărie, varianta standard s-a vândut cu 11 lei litrul. Imediat s-au format cozi în toată ţara la benzinăriile care vindeau carburanți cu aproximativ 7,5 lei litrul.

Dar alte stații au crescut prețurile brusc.

Vineri, după ce au început controale ale autorităţilor, preţurile combustibililor nu au mai coborât decât în jurul valorii de opt lei pe litru.

sursa: stiri.tvr.ro, Monitorul Prețurilor

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax