Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Prețul materialelor de construcție blochează proiectele de investiții din România. Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgenă

Publicat

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că prioritatea Guvernului este ordonanţa referitoare la preţurile materialelor de construcţie.

„Cea mai importantă ordonanţă în acest moment este ordonanţa cu preţurile la materialele de construcţie.

Toată România este blocată la investiţii din cauza acestor scumpiri la materialele de construcţie, care nu este datorită vreunei guvernări, ci unui război tembel în Ucraina.

Prioritatea numărul unu este această ordonanţă şi trebuie introdusă în şedinţa de guvern. Sper ca în această săptămână să primească toate avizele şi să intre în şedinţa de guvern apoi.

Aţi văzut, totuşi, flexibilitatea Guvernului de a face şedinţe în fiecare zi”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că în şedinţa coaliţiei de guvernare de marţi se va discuta şi despre pachetul de măsuri sociale „Sprijin pentru România”.

„Multe din aceste măsuri au fost discutate în spaţiul public, cele cu voucherele, vedem la transportatori cum facem deducerea pentru anumite accize şi distribuitori.

Toate intră în acest pachet. Unele au fost deja convenite în coaliţie, aproape 17 miliarde de lei, din aceste 17 miliarde – 7 miliarde vor fi pe fonduri europene, din exerciţiul financiar 2016-2020.

Toate aceste lucruri le terminăm de discutat astăzi, de la ora 13,00, unele rămân pentru perioada următoare, important este să le luăm cât mai repede. (…)

În legătură cu majorarea valorii tichetelor de masă, trebuie să vorbim şi cu partenerii sociali. (…) Mai este şi o propunere din partea IMM-urilor – dacă se măreşte salariul minim cu 200 de lei, atunci acei 200 de lei să nu fie impozitaţi cu CAS, CASS”, a mai spus Ciolacu.

Sursă: Agerpres

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. SIJ

    marți, 05.04.2022 at 16:49

    Da clar eu zic sa plateasca IMM-urile tot ca multinationalele sunt ocupate sa scoata profitul din tara fara sa plateasca nimic.
    90% din banii de la stat vin din IMM-uri ca doar prosti astia platesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax