Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Preţul medicamentelor ar putea să scadă din nou. 120 de tratamente ieftine ar putea să dispară din farmacii

Publicat

medicamente

Preţul medicamentelor ar putea să scadă din nou. Ceea ce pare o veste bună pentru pacienţi ar putea face să dispară din farmacii 120 de tratamente ieftine. Producătorii ameninţă că nu le vor mai face, pentru că nu îşi vor acoperi costurile. Iar pentru 24 dintre acestea nici nu există alternativă. Viitorul ordin care stabileste preţul medicamentelor a fost dezbătut, ieri, la Ministerul Sănătăţii. Producătorii spun că o scădere de 35%, aşa cum este prevăzută în proiect, ar fi uriaşă.

Am inițiat dezbaterea pentru a ajunge la o concluzie, totul pentru spre binele pacientului, am avut crize, discontinuități în aprovizionări, vrem să facem lucrurile astfel să nu mai avem astfel de probleme. La imunoglobulină am propus noi modificări, ordinul spune foarte clar vrem să facem prețuri la imunoglobulină ca și la vaccinuri, nu dorim să mai avem discontinuități”, spune Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

„Nu trebuie uitat faptul că medicamentele sunt la preţ minim european, ori coborârea preţului cu 35% la care se adaugă o taxa clawback cu 20% și eroziunea dată de curs valutar și inflație, practic ajungem la o situație în care o bună parte a medicamentelor care sunt comercializate în România să nu mai fie sustenabilă din punct de vedere economic, producătorii să fie obligați să le retragă de pe piață. Vorbim despre aproximativ 120 de medicamente”, afirmă Dan Zaharescu, Director Executiv Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax