Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prețul mediu pentru mere, pe baza căruia se calculează veniturile din arendă, redus la 0,52 lei/kg. Decizie în CJ Alba

Publicat

mereConsilierii județeni au votat joi modificarea prețului mediu la mere, pe baza căruia se calculează veniturile din arendă în anul 2014. Astfel, conform propunerii venite din partea Direcției Generale pentru Agricultură Județeană Alba, prețul pe kilogramul de mere a scăzut de la 2 lei la 0,52 lei.

Potrivit legii, Consiliul Județean are obligația de a stabili, anual, prin hotărâre, prețurile medii la principalele produse agricole, la propunerea direcțiilor teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Regionale.

Aceste prețuri sunt stabilite în vederea determinării venitului brut obținut din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal, în cazul în care arenda se exprimă în natură.

Venitul brut reprezintă totalitatea sumelor în bani și/sau echivalentul în lei al veniturilor în natură și se stabilește pe baza chiriei sau arendei prevăzute în contractul încheiat între părți pentru fiecare an fiscal, indiferent de momentul încasării chiriei sau arendei.

Astfel, Direcția Generală pentru Agricultură Județeană Alba a transmis, spre aprobare, propunerea privind modificarea prețului mediu la produsul agricol ”mere” pe baza căruia se calculează veniturile din arendă în 2014, de la 2 lei/kg la 0,52 lei/kg.

Calculul a fost realizat ținând cont de prețul cu care au vândut marii producători din zonă. Potrivit unor facturi de livrare a merelor anexate, prețul kilogramului a fost de 0,9 lei (fără TVA) și 0,16 lei (fără TVA).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax