Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prețul vacanțelor în Grecia, cu 30% mai mare decât anul trecut. Cazarea s-a scumpit în toate destinațiile de vară din Europa

Publicat

Prețurile vacanțelor în Grecia, inclusiv al pachetelor de vacanță și al zborurilor, au crescut în medie cu treizeci la sută față de 2022, potrivit unei noi cercetări.

Estimarea aparține revistei britaince Which?, citată e Greekreporter. Publicația a constatat că cei care au rezervat un pachet de vacanță pentru sezonul de vară 2023 din timp, adică între 1 noiembrie 2022 și 3 ianuarie 2023, au plătit mai mult decât anul trecut.

Când jurnaliștii au comparat prețurile medii pentru o săptămână de vacanță în șase destinații populare – Spania, Grecia, Portugalia, Italia, Turcia și Cipru, au constatat că Grecia a înregistrat cele mai abrupte creșteri, urmată de Italia.

Un sejur de șapte nopți în Grecia costă în medie cu treizeci la sută mai mult decât în ​​2022, cu un preț mediu de  1.072 de dolari (pentru un cuplu) pentru vara anului 2023.

Potrivit datelor de la Travelsupermarket.com, costul mediu al unui pachet de vacanță în Italia a crescut cu 23%, în timp ce prețul unei vacanțe în Turcia a crescut cu 21%.

Și prețurile pentru litoralul spaniol au crescut cu până la 20%, în timp ce în Cipru o vacanță va fi anul acesta cu 15% mai scumpă decât anul trecut.

Și mai mult au crescut prețurile avioanelor spre Grecia: cu 71% arată analiza citată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax