Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Preţuri noi pentru servicii medicale la cerere, la Spitalul Judeţean Alba. Vezi cât costă cezariana, endoscopia sau radiografiile

Publicat

spital alba

În ultima şedinţă din 2012, consilierii judeţeni au aprobat modificarea tarifelor pentru servicii paraclinice la cerere, practicate la secţia de Gastroenterologie, Ginecologie şi Radiologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba. De asemenea, se introduc tarife pentru investigaţii de medicină sportivă, de alergologie. Noile preţuri intră în vigoare de la 1 ianuarie 2013.

Reprezentanţii spitalului au motivat necesitatea majorării tarifelor prin creşterea costurilor de întreţinere a aparatelor medicale şi comparaţia cu tarifele practicate de alte unităţi medicale.

La Ginecologie, pentru montarea unui dispozitiv intrauterin (DIU, sterilet), pacientele ar urma să plătească 100 de lei, dublu faţă de preţul anterior, de 50 de lei. Taxa de chiuretaj de 200 de lei a fost eliminată, însă au fost introduse tarife pentru avort la cerere cu anestezie locală, de 200 de lei, avort la cerere cu anestezie generală – 250 de lei, internare pentru sterilizare chirurgicală  la cerere/zi, de 260 de lei, îndepărtarea altor dispozitive din tractul genital – 50 de lei. Naşterea prin operaţie cezariană la cerere costă 400 de lei, iar primirea în rezervă cu 2 paturi (servicii hoteliere superioare) costă 25 de lei pe zi.

La Gastroenterologie, extracţia digestivă superioară (gastroscopie) va costa 150 de lei, iar endoscopia digestivă inferioară (colonoscopie), 200 de lei. Anterior, aceste servicii erau taxate cu 50 de lei.

La Radiologie, serviciile prestate la cerere se scumpesc cu până la 30%, cum este cazul angiografiei RM trunchiuri supraaortice, în cazul căreia pacientul trebuie să plătească cu 100 de lei mai mult. Noile tarife sunt următoarele:

–          RMN cranio cerebral nativ: 350 de lei (tarif vechi 300 lei)

–          RMN regiune coloană vertebrală (cervicală, toracică): 350 lei (tarif vechi 300 lei)

–          RMN pelvian nativ: 350 lei (tarif vechi 300 lei)

–          RMN extremităţi nativ/segment genunchi, cot, gleznă: 350 lei (tarif vechi 300 lei)

–          RMN umăr nativ: 350 lei (tarif vechi 300 lei)

–          RMN sân nativ: 350 lei (tarif vechi 300 lei)

–          RMN umăr / sân / cranio cerebral / coloană vertebrală /abdominal /extremităţi /cord şi cu substanţă de contrast: 550 lei (tarif vechi 470 lei)

–          angiografie RMN trunchiuri supraaortice/ artere renale sau aortă: 300 lei (tarif vechi 200 lei)

–          angiografie RMN segment craniu, abdomen, pelvis: 450 lei (tarif vechi 400 lei)

–          angiografie carotidiană cu substanţă de contrast: 360 lei (tarif vechi 360  lei)

Pentru investigaţii de alergologie, din 2013, la spitalul din Alba Iulia o testare set standard de alergeni costă 100 de lei, testarea anestezice stomatologice – 50 de lei, iar testarea apicutane (substanţe chimice, medicamente etc) este 30 de lei.

De asemenea, consultaţia de medicină sportivă preventivă, pentru participarea la competiţii sportive ori curativă (boli, accidentări, scutiri) va avea tariful de 15 lei.

Vezi mai jos tarifele:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax