Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Prețuri și tarife mai mari la iluminat public în Alba Iulia. Majorare cu rata inflației și investiție nouă pe o stradă din oraș

Publicat

Prețurile și tarifele ce vor fi suportate din bugetul local pentru serviciiile de iluminat public la Alba Iulia vor fi majorate din luna iunie. Proiectul intră la aprobare în ședința Consiliului Local Alba Iulia de luni, 30 mai.

Operatorul Flash Lighting Services SA cere actualizarea tarifelor cu rata inflației pentru perioada aprilie 2020-februarie 2022, respectiv cu 108,16%.

Tarifele și prețurile unitare includ:

  • abonament lunar pentru întreținerea sistemului de iluminat public
  • prețuri unitare de înlocuire a echipamentelor și materialelor de întreținere
  • prețuri unitare utilizate în lucrările de investiții (reabilitare și/sau extindere rețele de iluminat public)
  • prețuri unitare pentru închiriere echipamente utilizate în activitatea de iluminat ornamental realizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Prin urmare, se vor scumpi atât investițiile de modernizare, cât și cele de întreținere a sistemului de iluminat public.

Extinderea rețelei de iluminat public pe strada Ana Ipătescu (Partoș)

Tot în ședința de luni, consilierii vor avea de aprobat o investiție pentru extinderea rețelei de iluminat public în zona străzii Ana Ipătescu. Este vorba despre extindere pe 3200 metri liniari, cu o valoare a lucrărilor de 262.071 lei cu TVA. Durata estimată a lucrărilor este de 4 luni.

Potrivit reprezentanților primăriei, DEER (Electrica) Sucursala Alba Iulia demarează în perioada următoare extinderea rețelei de distribuție energie electrică în zona străzii Ana Ipătescu, iar lucrările de iluminat public se pot derula concomitent (traseul cablurilor va fi comun și nu sunt necesare lucrări de săpătură sau refacere).

Operatorul Flash Lighting Services SRL a întocmit documentația tehnico-economică, iar contractul de delegare a gestiunii sistemului de iluminat public încheiat la nivel de municipiu va fi suplimentat cu valoarea investiției.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    sâmbătă, 28.05.2022 at 11:20

    Bugetul local al Municipiului Alba Iulia va fi mai soliciat decat pana acum. Solutia : mai rare si mai puternice lampi cu led, ca doar nu aveti Bugetul Parisului !!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax