Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prețuri umflate la televizoare și telefoane mobile. eMag, Altex, Flanco și Samsung, amendate de Consiliul Concurenței

Publicat

Prețuri umflate la televizoare și telefoane mobile. Patru companii specializate în comerţul produselor electronice au fost amendate de Consiliul Concurenţei cu suma de 123 de milioane de lei „pentru participarea la o înţelegere anticoncurenţială pe piaţa comercializării televizoarelor şi telefoanelor mobile, în perioada 2019-2021”.

Potrivit Consiliului Concurenței, companiile sancţionate sunt: SEROM, Dante International S.A, Altex România SRL şi Flanco Retail S.A.

Cea mai mare amendă a primit-o societatea SEROM (75.441.655 lei), urmată de Altex România (21.376.113 lei), Dante Internaţional (20.311.427 lei) şi Flanco Retail (6.223.580 lei).

Prețuri umflate la televizoare și telefoane mobile

„Înțelegerea anticoncurențială a constat în fixarea prețurilor de revânzare a unor produse de către SEROM și fiecare din partenerii săi comerciali, respectiv Altex, Dante și Flanco, ceea ce a condus la limitarea capacității celor trei comercianți cu amănuntul de a-și stabili independent prețurile de revânzare.

Astfel, a fost restricționată concurența la nivelul comerțului cu amănuntul, având efect asupra consumatorilor, care au plătit prețuri mai mari pentru anumite tipuri de televizoare și telefoane mobile. Televizoarele și telefoanele mobile reprezintă unele dintre cele mai importante produse electronice și de comunicații.

Indiciile care au stat la baza declanșării investigației au inclus și informații primite pe Platforma Avertizorilor de Concurență, un instrument prin intermediul căruia se pot aduce în atenția autorității încălcările Legii concurenţei, în mod anonim.

Platforma poate fi accesată la https://report.whistleb.com/ro/consiliulconcurentei.

Reamintim că legea concurenței interzice orice înțelegeri între companii și practici concertate care împiedică, restrâng sau denaturează concurența pe piața românească, în special cele care stabilesc prețuri de cumpărare sau de vânzare sau orice alte condiții de tranzacționare”, au transmis într-un comunicat reprezentanții Consiliului Concurenței.

Deciziile Consiliului Concurenței sunt executorii, iar amenzile aplicate reprezintă venituri la bugetul de stat.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) pune în aplicare decizia de sancționare a autorității de concurență și execută amenzile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mark

    vineri, 09.02.2024 at 10:12

    Didn’t do much good. All of those places still have extremely high prices, compared to lesser known companies.With that said, well done!! Better than letting them „get a way with it”. However, the money shouldn’t go the state. Anybody with receipts of items purchased at that time, should get some money refunded to them. IMO

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax