Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prezenţă insuficientă la vot, la alegerile pentru Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor din Alba

Publicat

În perioada 3-5 octombrie au avut loc alegeri pentru Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor din judeţul Alba, responsabilă cu analizarea cazurilor de malpraxis. Turul I al alegerilor s-a desfăşurat la sediul Colegiului Medicilor Alba, la Spitalul Orăşenesc Câmpeni şi la Spitalul Municipal Aiud.

Deoarece nu s-au prezentat la scrutin nici măcar jumătate din cei 660 de medici membri cotizanţi, se va organiza a doua rundă de votări, săptămâna viitoare, în zilele de luni, marţi şi miercuri.

Potrivit doctorului George Haber, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din judeţul Alba, “al doilea tur de scrutin va fi validat indiferent de prezenţa la vot”.

În cursa pentru unul din cele cinci locuri ale Comisiei de Disciplină s-au înscris 10 medici primari. Lista cu numele acestora poate fi consultată aici.

Potrivit regulamentului, membrii comisiilor de disciplină de la nivelul colegiilor teritoriale se aleg prin vot direct, secret şi liber exprimat, de către membrii colegiului teritorial. Dreptul de vot, precum şi dreptul de a fi ales în comisiile de disciplină îl au numai medicii membri ai Colegiului Medicilor din România şi se poate exercita numai în cadrul colegiului al cărui membru este medicul respectiv. Membrii comisiilor de disciplină vor fi aleşi din rândul medicilor primari cu o vechime în profesie de peste 7 ani şi care nu au avut abateri disciplinare în ultimii 5 ani.

De asemenea, alegerile pentru noua structură de conducere a Colegiului Medicilor Alba vor avea loc în ultimele zile din luna octombrie şi începutul lunii noiembrie. În prezent, din Biroul Executiv al CMR Filiala Alba fac parte: Gheorghe Vieru (preşedinte), Călin Crişan (vicepreşedinte), Flaviu Anghel (vicepreşedinte), Gheorghe Haber (vicepreşedinte) şi Maria Olteanu (secretar).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. atti

    vineri, 07.10.2011 at 08:58

    LE INTERESEAZA BANUL.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax