Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PREZIDENŢIALE 2014 în ALBA: Plângeri ACL şi PSD soluţionate de BEJ. Acuzaţii reciproce de „turism electoral” la Alba Iulia

Publicat

IMG_0001 Biroul Electoral Judeţean Alba a mai înregistrat duminică alte două plângeri formulate atât de ACL, cât şi de alianţa PSD-UNPR-PC. Ambele se referă la suspiciuni de “turism electoral”.

ACL Alba a semnalat că “un reprezentant al PSD Alba Iulia, cu funcţie de conducere la o instituţie cu număr mare de angajaţi, Electrica SA, încearcă să influenţeze opţiunea de vot a alegătorilor prin faptul că pune la dispoziţie autoturismul, având însemnele electorale ale PSD, cu care circulă pe lângă secţiile de votare din Alba Iuliaşi staţionează perioade mai lungi de timp în imediata apropiere a acestora cu intenţia clară de a influenţa electoratul”.

Reprezentanţii ACL nu nominalizează persoana la care se referă, însă din plângere rezultă că persoana acuzată este Bogdan Medrea, vicepreşedinte PSD Alba Iulia, directorul Electrica SDEE Alba.

IMG_0002 În acest caz, BEJ Alba a decis sesizarea IPJ Alba pentru a efectua cercetări cu privire la constatarea existenţei sau inexistenţei contravenţiei electorale.

La rândul lor, reprezentanţii alianţei PSD-UNPR-PC susţin într-o plângere la BEJ că “primarul Mircea Hava utilizează maşina de serviciu, transportând alegătorii la secţiile de vot”. Plângerea a fost respinsă de BEJ cu majoritate de voturi. Motivul este că primarul “a fost surprins în apropierea secţiei de votare nr. 21 Alba Iulia, unde şi-a exercitat dreptul la vot”, iar “din fotografiile depuse nu a rezultat că acesta ar fi transportat alegători la vot cu autoturismul de serviciu.”

Ambele decizii sunt luate cu drept de contestaţie în 48 de ore de la data afişării.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax